Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Çorbası, Tatlısı ve pastası çok sevilen bal kabağının çorbası da çok lezzetli olmaktadır. Balkabağı kış aylarında en fazla sevilen sebzelerden biridir ve sağlık açısından da çok faydalı bir besin kaynağıdır. Özellikle de bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve metabolizmayı çalıştırması bakımından bal kabağı kış aylarında sıklıkla tüketilmesi gereken besinlerdendir. Bu yazımda sizler için balkabağı çorbasının tarifini vereceğim. Bu lezzetli çorbayı umarım benim kadar sizler de beğenirsiniz. Kolay gelsin.

Bal Kabağı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler (4 kişilik)
  • 750 gram balkabağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu (İsteğe göre sebze suyu da kullanılabilir)
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet yıldız anason
  • 2 yemek kaşığı dolusu krema
  • Göz kararı tuz
  • Göz kararı karabiber
  • 1 adet muskatın üçte biri
Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bal kabağının çekirdekleri alınır ve soyulduktan sonra kabaca doğranır. 1 adet orta boy patates ve 1 adet büyük boy kuru soğan da soyulduktan sonra kabaca doğranır. Bir tencerenin içerisine 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı koyulur ve orta ateşte eritilir. Eriyen tereyağının içine kabaca doğranmış olan kuru soğan eklenir ve 1 kaç dakika karıştırılarak pişirilir. Daha sonra, doğranmış olan patates ve balkabağı da tencereye eklenir. Tüm malzemeler bir ya da iki dakika daha karıştırılarak pişirilir. Pişirilen malzemelerin içerisine tavuk ya da tercihe göre sebze suyu, yıldız anasonu ve üçte biri alınarak rendelenmiş olan muskat da eklenip, göz kararı tuz ve karabiber eklenir. Tenceredeki malzemeler bir kez daha karıştırılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak, sebzeler pişene dek pişirme işlemine devam edilir. Sebzeler piştikten sonra, tencere ateşten alınır ve tencerenin içindeki yıldız anason bir kaşık yardımıyla çıkarılır. Daha sonra, tüm malzemeler blenderden geçirilir ve 2 yemek kaşığı dolusu krema da tencereye eklenip, tüm malzemeler bir kez daha iyice karıştırılır. Son olarak, servis kâselerine koyulan çorbanın üzerine isteğe göre küçük bir kaşık yardımıyla krema koyulabilir ve bu şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.

Balkabağı Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Havuçlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Yoğurt Çorbası Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebeğime Çorba Tarifleri

Bebeğime Çorba Tarifleri

Güncel

Tavuk Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Çeşitleri Oktay Usta

Çorba Çeşitleri Oktay Usta

Oktay Usta Arpa Şehriye Çorbası

Oktay Usta Arpa Şehriye Çorbası

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hasta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hasta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ev Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Ev Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Dövmeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövmeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6