Konya Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Konya Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konya Bamya Çorbası

Konya Bamya Çorbası, Konya'ya özgü lezzetlerden biridir. İçerisindeki et nedeniyle besin değeri oldukça yüksek olan bu çorba, lezzetinin yanı sıra görünümüyle de dikkat çeker. Konya bamya çorbası, ülkemizin dört bir yanında sevilerek tüketilen çorbalar arasında yer alır. Bamya çorbası yapımı çok zor olmasa da biraz tecrübe gerektirmektedir. Yaklaşık 1,5 saatlik bir hazırlık süresi olan bu çorbayı sıcak sıcak yemek saatine yetiştirmek için yeterli zamanı ayırmalısınız. Bazı insanlar bamya sebzesini sevmese de, bamya çorbası olarak tüketildiğinde çok daha farklı bir lezzet sunar. Bu nedenle bamya sevmeyen birçok kişi bu çorbayı ilk tattığında, tekrar yemek istemektedir. Eşsiz ve mükemmel lezzeti ile ister aileniz ister misafirleriniz için oldukça güzel bir çorba seçimi olacaktır. Siz de bu mükemmel çorbayı yapmak isterseniz, son derece kolay tarifimizi okuyarak hızlı ve pratik bir şekilde Konya bamya çorbasını yapabilirsiniz.

Konya Bamya Çorbası Malzemeleri

  • 250 gram kuru bamya
  • Bir adet limon
  • 300 gram kuzu kuşbaşı eti
  • 30 gram tereyağı
  • İki adet limon tuzu
  • İki adet orta boy kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • 7-8 su bardağı et suyu ya da sıcak su
  • Bir tutam tuz

Konya Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm bamyaları temiz bir şekilde yıkayalım ve tüylerinin dökülmesi için bir bez içerisine koyarak ovmaya başlayalım. Bir süre sonra bamyanın tüylerinin tamamen döküldüğünü göreceksiniz. Daha sonra limonu dört eşit parçaya ayırın ve limon parçalarını bir su içerisine ekleyerek özünü bırakana kadar iyice haşlayınız. Daha sonra ayrı bir kap içerisinde bamyaların tümünü iyice haşlayın ve suyunu süzün. Bamyaların üzerinde bulunan ipleri ayıklarsanız, birçok insanın yememe nedeni olan sümüklenme durumunu ortadan kaldıracaktır.

Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra artık etlerin pişirilmesine geçebilirsiniz. Şimdi bir tencere içerisine önce tereyağını koyun ve erimesi için ocağın orta gözüne koyun. Bir süre bekleyerek yağı erittikten sonra eti de tencere içerisine ekleyebilirsiniz. Etin pişmesi sırasında sık sık karıştırmanız, etin daha iyi pişmesini sağlayacaktır. Bu şekilde bir süre piştikten sonra suyunu bırakacaktır. Bu sırada biraz daha pişirin ve etin suyunu tekrar çekmesini sağlayın. Et suyunu çektikten sonra yaklaşık 5-6 dakika kadar kavurun ve işlemi tamamlayın.

Et kavrulduğu sırada soğanları ince ince doğrayarak kavrulan et içerisine ilave edin ve bolca karıştırın. Yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra soğan sararacaktır. Bu sırada içerisine salçayı ekleyerek yaklaşık 2 dakika kadar karıştırın. Salça dağıldıktan sonra sıcak suyu ekleyin ve bolca karıştırın. Yaklaşık su ile 30 dakika kadar pişirilmesi ile et yumuşayacaktır. Bu aşamaya geldiğinizde suyu kontrol edin ve su azalmış ise tekrar sıcak su ekleyin ve kaynatın. Eğer su azalmamış ise bamyaları ve limon tuzunu ekleyerek tekrar kaynatın. Kaynamaya başladığında ocağı kapatarak Konya bamya çorbası servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni