Erişteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Erişteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Çorba

Erişteli çorba, erişte, un, yağ, tuz ve yumurta karışımından meydana gelen hamurun kibrit çöpü büyüklüğünde kesilmesi ile elde edilen bir tür makarna çeşididir. Erişteyi ister evde kendiniz yapabilir, ister marketlerden hazır olarak satın alabilirsiniz. Erişte genellikle makarna olarak tüketilse de, erişteli çorba da oldukça popüler bir tariftir. Erişteden sade erişteli çorba, domatesli erişteli çorba ya da kendi damak tadınıza göre çeşitli erişteli çorbalar yapabilirsiniz. Erişteli çorbanın yapımı kolay ve lezzetlidir. Misafirleriniz geldiğinde hızlıca hazırlayıp servis edebileceğiniz doyurucu bir çorba çeşididir. Şimdi erişteli çorbanın yapımına geçelim.

Erişteli Çorba Malzemeleri

  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı et suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Erişteli Çorba Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanları güzelce temizleyin. Temizlediğiniz soğanları yemeklik olarak doğrayın. Derin bir tencere alarak içerisine doğradığınız soğanları ekleyin ve üzerine sıvı yağı ilave edin. Tencereyi ocağa koyun ve soğanları kavurun. Soğanlar kavrulunca üzerine unu ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Daha sonra salçayı ekleyerek malzemeleri kavurmaya devam edin. Bu işlemi yaparken sürekli karıştırın. Karıştırmaya devam ederek tencereye suyu yavaş yavaş ilave edin ve 2 dakika kadar bekledikten sonra et suyunu ekleyin. Çorba kaynamaya başladığında 1 çay kaşığı tuz ve erişteyi ekleyin. Karıştırmaya 3 dakika kadar devam edin ve ardından karıştırmayı bırakın. Erişteler yumuşayıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirmeye devam edin. Çorba piştikten sonra ocağın altını kapatın ve tencerenizi ocaktan alın. Erişteli çorbanız hazır hale gelmiştir. Üzerine nane ekleyerek sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. Erişteli çorbayı farklı bir şekilde yapmak isterseniz, içerisine eklemek istediğiniz malzemeleri ekleyerek yukarıdaki pişirme işlemlerini takip edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ebu Ali Sina

12 Temmuz 2024 Cuma

Erişteli çorbayı yaparken soğanları kavururken başka hangi sebzeleri ekleyebilirim? Erişteleri ekledikten sonra ne kadar sürede pişerler? Çorbanın kıvamını nasıl ayarlayabilirim? Bu tarife yoğurt eklemek çorbanın tadını nasıl etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ebu Ali Sina,

Erişteli çorbayı yaparken soğanları kavururken havuç, kereviz sapı ve kırmızı biber gibi sebzeler ekleyebilirsin. Bu sebzeler çorbaya ekstra lezzet katacaktır. Erişteleri ekledikten sonra genellikle 10-15 dakika içinde pişerler, fakat eriştelerin inceliğine ve markasına göre bu süre biraz değişebilir.

Çorbanın kıvamını ayarlamak için su veya et suyu ekleyebilirsin. Çorbanın çok koyu olduğunu düşünüyorsan, biraz daha su ekleyerek istediğin kıvama getirebilirsin. Eğer çorba çok sulu olduysa, biraz daha erişte veya un ekleyerek kıvamını yoğunlaştırabilirsin.

Yoğurt eklemek çorbanın tadını daha kremamsı ve hafif ekşi bir hale getirebilir. Yoğurdu eklerken kesilmemesi için öncelikle ayrı bir kasede biraz çorba suyu ile karıştırıp ılıştırdıktan sonra çorbaya eklemen iyi olur. Bu sayede çorbanın kıvamı ve lezzeti dengeli olacaktır.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri