Dereotlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dereotlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kabak Çorbası, kabak birbirinden farklı şekillerde tüketilen bir sebzedir. Daha çok yaz aylarında bulunur. İster sulu yemeği, salatası, mezesi ya da çorbası yapılarak tüketilebilir. Çorba olarak tüketilen kabak daha önceki zamanlarda çok bilindik bir tarif olmasa da günümüzde hemen her evin mutfağında rastlamak mümkündür. Her damak tadına göre farklı çorba çeşitleri yapmak mümkündür. Dereotlu kabak çorbasıda bunlardan bir tanesidir. Bilindik lezzetlerden sıkılan ve farklı tatlar arayanların mutlaka denemesi gereken bir çorba çeşididir. Özellikle bebeklerde ek gıdaya geçiş döneminde annelerin rahatlıkla tercih edebileceği bir çorbadır. Yapımı oldukça kolaydır. İçerisine konulan süt sayesinde yumuşak bir tada sahiptir.

Dereotlu Kabak Çorbası İçin Malzemeleri
  • 4 adet kabak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre su
Üzeri için
  • İnce kıyılmış dereotu
Dereotlu Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Dereotlu kabak çorbası yapımı için öncelikli olarak sebze hazırlığı yapılır. Kabaklar, kuru soğanlar ve patatesler duru suda yıkanır. Her birinin kabukları soyularak iri parçalar halinde doğranır. Pirinç, nişastası akana kadar duru suda iyice yıkanır ve süzülmesi için süzgece konularak bir kenara alınır. Dereotu saplarından ayıklanarak iyice temizlenir ve ince ince kıyılır. Bir tutam dereotu çorbanın süslemesinde kullanılmak üzere bir kenara alınır. Derin bir tencereye sıvı yağ konularak tencere ocağa alınır. Tüm sebzeler ve pirinçler tencereye alınır. Üzerine tuz serpilerek kısık ateşte biraz kavrulur. Sebzeler yumuşayınca üzerine su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Sebzeler yaklaşık olarak yarım saat kadar kaynadıktan sonra tencere ocaktan alınır. Bir karıştırıcı yardımıyla tüm sebzeler püre haline getirilir. Çorbanın pişirileceği tencereye biraz yağ ile un ilave edilir. Un kavrulduktan sonra üzerine süt ilavesi yapılır. Un da topaklanmalar olmaması için dikkat edilmelidir. Daha sonra üzerine püre haline getirilmiş sebzeler ilave edilir. Bu aşamada çorba koyulaşmaya başlayacağı için dibinin tutmamasına özen gösterilmelidir. Çorbanın kıvam ayarlaması için biraz su ilavesi yapılabilir. Dereotlu kabak çorbası kıvam buluncaya kadar yaklaşık 5 dakika daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Çorba ılındıktan sonra kaselere konulur. Üzerine dereotu serpilerek sunum yapılır.

Afiyet Olsun.

Dereotlu Kabak Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6