Ayran Çorbası Ayran çorbası, son derece kolay hazırlanan ve oldukça besleyici bir çorbadır. Bu çorbayı, yaz sıcaklarında serinlemek ve hafif bir başlangıç yapmak için tercih edebilirsiniz. İçeriğindeki buğday ve nohut sayesinde doyurucu olmasının yanı sıra, düşük kalorili yapısı ile mideyi rahatsız etmez. Özellikle Ramazan ayında, iftar sofraları için ideal bir alternatiftir. Hazırlanışı ise düşündüğünüzden çok daha basittir. Gerekli Malzemeler
Çorbanın Hazırlanışı İlk olarak buğday ve nohudu bir gece önceden suya koyarak ıslatın. Ertesi gün, buğday ve nohudu yıkayıp süzdükten sonra düdüklü tencereye alarak üzerine 1 litre su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Hazır haşlanmış nohut kullanmayı tercih edebilirsiniz; bu tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Haşladığınız nohut ve buğdayın suyunu süzün ve bir kenara alın. Bir tencerede su ve yoğurdu iyice çırpın. Çırptığınız yoğurtlu suya, haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. Ardından nane ve tuzunu ilave ederek karıştırın. Karışımı kaynamaya bırakın ve buğday ve nohutlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Eğer hazır haşlanmış nohut kullanıyorsanız, nohutları buğdaylar pişerken ekleyebilirsiniz. Çorbayı ateşten aldıktan sonra soğumaya bırakın. Yoğurdu, tuz ve karabiber ile karıştırarak çorbanın içine ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Servis yaparken üzerine kuru nane, kıtır nane veya ince doğranmış dereotu ve küçük küp doğranmış salatalık ekleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun. Not: Tarifi denemeden önce yukarıdaki yazıyı mutlaka okuyun. Tarif ile ilgili işinize yarayacak püf noktalar bulabilirsiniz. |