Yuvalama Çorbası, Aslında insanların çok sevdiği bir çorbadır. Fakat yapılışında kullanılan malzemelerin çok olması nedeniyle ve bu çorbanın yapılışının zor olması nedeni ile birçok kişi bu çorbayı yapmak yerine diğer çorbaları seçmektedir. Bu tarifimizde sizlere yuvalama çorbasının en kolay ve pratik bir şekilde yapılışından bahsedeceğim. Bu nedenle sizlerde tarifi okuyarak bu çorbayı en kolay ve en lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz.
Yuvalama çorbası en çok Antep yöresine ait bir çorba türüdür. Fakat bazı yöreler bu çorbanın kendilerine ait olduklarını söylerler. Bu nedenle yuvalama çorbasının bu yönü ile tam olarak hangi yöreye ait olduğu bilinmez. Sizlerde yuvalama çorbasını yapmak isterseniz aşağıdaki malzemeleri hazırlayarak işe koyulabilirsiniz.
Yuvalama Çorbası Malzemeleri
Yarım su bardağı un,
Yarım çay bardağı irmik,
İki çay bardağı pirinç,
İki yüz gram kıyma,
Yarım kilo incik,
Bir su bardağı nohut,
Bir miktar nane ve tuz,
Karabiber ve Bir buçuk litre su,
Bir adet kuru soğan
Sos malzemeleri
Yaklaşık 300 gram kadar yoğurt (Susuz)
Bir adet yumurta,
Dört su bardağı su,
Bir miktar tereyağı ve nane (Yanına pul biber ekleyebilirsiniz.)
Bir çorba kaşığı un
Yuvalama Çorbası Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir gün önceden nohutları ıslatmak gerekmektedir. Daha sonra soğanı tüm olarak nohut ile bir düdüklü tencereye koyarak yeteri kadar tuz atın ve içerisine inciğin tümünü ekleyin ve su ile yaklaşık 15 dakika kadar haşlayın.
Daha sonra etlerin hepsini kemiklerinden ayırın. Ardından köfteler için pirinçleri de yarım saat önceden suya koyalım ve ıslatalım. Pirinçler ıslatılırken aynı zamanda irmik üzerine de iki kaşık su ekleyerek onun da şişmesini sağlayın. Ardından bir kap içerisine un ve irmiği ekleyerek iyice yoğuralım. Bu işlemden sonra ise kıyma ile pirinci robottan da geçirin. Yoğurma işleminden sonra yarım saat kadar bir sure buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Bu işlemde ise köfte harcı ile küçük küçük toplar yapalım bu topları da tepsi üzerine serptiğimiz un üzerinde biriktirelim. Tüm köfte harcını aynı şekilde toplar yaptıktan sonra tepsiyi sallayarak unlayalım. Bu arada et suyunu süzerek bir kenara alalım. Et suyu içerisine bu topları atalım ve yaklaşık 3 dakika kadar haşlayalım. Bu haşlanırken sizlerde yoğurdun içerisine unu ekleyerek iyice çırpın. Çırparken et suyundan bir iki kaşık sosa katın ve tekrar iyice çırpın.
Şimdi yapmış olduğunuz yoğurt sosunu kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Bu işlemden sonra haşlanmış olan etleri ve nohutları ilave ederek pişirmeye devam edin. Bu aşamadan sonra yuvalama çorbanızı ocaktan alarak servis tabaklarına pay edin. Pay ettikten sonra bir tava içerisinde yağ ile naneyi karıştırarak keslerin üzerine gezdirin. Artık yuvalama çorbası hazırdır. Sıcak sıcak tükettiğinizde çok daha lezzet alacaksınız.
Afiyet olsun.
21.01.2024 17:27:51
Yuvalama Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba kaynanam Antepli ama ben aydınlıyım yaran bana yemeğe gelecekler ilk defa düşündüm Antep yemeklerine baktım yuvalama çorba olarak geçiyor yuvalama ana yemek değil mi? Ana yemek olarak yapsam basit kaçar mı? Bir de yuvalamnın içine et ve pirinç oranı nasıl olacak pişince dağılmaz değil mi? Derya . 01.11.2018 15:06:30
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2024