Çorba yapımı için tavuk butları bir yıkanır ve derin bir tencereye alınır üzerine altı yedi bardak kadar su konulur ve ocağa alınıp altı açılır. Tuzu atılır ve tavuklar pişene kadar kapağı kapatılır ve kısık ateşte haşlanır tavuklar pişince tencereden çıkarılır ve bir kâseye alınır biraz soğuyunca bıçak ile küçük küçük parçaları bölünür bir kenara alınır bir kâse yoğurdun içerisine iki yumurta sarısı eklenir ve iyice çırpılır ardından unu eklenir tekrar çırpılır ve bu karışım tavukları haşladığımız su tekrar ocağa alınıp altı açılır ve kaynarken onun içerisine yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak dökülür. Bir iki kaynadıktan sonra önceden haşlayıp küçük parçalara ayırdığınız tavuklarda tencereye eklenir ve beş dakika kaynatılıp ocaktan alınır.
Küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı konulur üzerine sarımsak rendelenir pul biber ve nane eklenip ocağa alınır ve altı açılır iyice kavrulur kavrulan yağ servis esnasında çorbanın üzerine gezdirilir ve o şekilde servis edilir.