Yoğurtlu tarhana çorbası yapımına ilk önce ev yapımı olan tarhanaları sabahtan ıslatılarak başlayalım. Islatılan ev yapımı tarhanaların koyulan kabın kapağı kapatılır ve iyice yumuşaması ve iyice şişmesi için en az 5 saat kadar bekletilir. Daha sonra elle ya da tahta bir kaşıkla yumuşayan ev yapımı tarhanalar güzelce ezilir. Ezilen tarhananın üzerine su ilave edilerek ocağa alınır, tarhana çorbası kaynayıncaya kadar ara sıra karıştırılarak pişmeye bırakılır. Yaklaşık olarak 25 dakika kadar kaynayan tarhana çorbasına haşlanmış nohutlar ve kabukları soyulup ezilen sarımsaklar da ilave edilir, tuz ilave edilir ve tuzunun oranı kontrol edilir.
Bu aşamadan sonra 15 dakika daha kaynamaya bırakılır ve tarhana çorbası ocaktan alınır. Üzeri için tereyağı bir tavaya alınır sonra eriyen tereyağı üzerine nane ilave edilir. Nanenin yanmamasına dikkat edilmelidir. Hazırlanan çorba servis tabaklarına alınır ve üzerine de kızdırılmış nane sosu gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun. (Çorba sıcak olarak tüketilirse daha faydalı olacaktır.)