İlk önce ıspanakları temizleyip iyice yıkayın. Suyunu süzerek ufak doğrayın. Tencereye ıspanaklarla suyu ekledikten sonra ocak üzerinde orta ateşte kaynatın. Daha sonra ıspanakları güzelce süzün. Fakat haşlama suyunu atmayın. Diğer taraftan ayrı bir tencerede zeytinyağını, yemeklik ince doğranmış kuru soğanı ve havuçları güzelce kavurun.
Üzerine ıspanakları ve haşlama suyunu ekledikten sonra 15 dakika yüksek ateşte güzelce kaynatın. Kaynadıktan sonra altını mutlaka kısın. Daha sonra bir kâsede yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Tencerede kısık ateşte kaynayan çorbaya hazırladığımız malzemeyi ılıtarak yavaş yavaş ilave edin. Ekledikten sonra sürekli karıştırmayı unutmayın. Karıştırmadığınız takdirde tencerenin dibi tutabilir ve çorba topaklaşabilir. En son tuzunu da ekleyip 8-10 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatarak tencereyi bir kenara alın.
Yoğurtlu ıspanak çorbasını sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Tüm sevdiklerinizle ve ailenizle birlikte lezzetli, mis kokulu, harika çorbayı afiyetle yiyebilirsiniz.