Yoğurtlu çorba çeşitleri, genellikle hafif lezzetli çorbalardır. Özellikle ağır yemeklerin yanında yapacağınız yoğurtlu çorbalar yemeğin daha hafif yenmesini, hazmının kolay olmasını sağlar. Bunun yanında çorbaların besleyiciliği de unutmamak gerekir. Sizler için değişik yoğurtlu çorba çeşitleri arasından iki adet tarif hazırladık. İçinden beğendiğinizi hazırlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Lebeni çorbası için gerekli malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 kâse süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar nane ve tuz
Lebeni çorbası nasıl yapılır?
Çorbayı yapmak için daha önceden haşladığınız buğday ve nohutları bir tencerenin içinde suyla birlikte kaynatmaya başlayın. Bir kâsenin içinde yoğurdu iyice çırpın. Bunu kaynayan buğdayların üzerine dökün. İçine tavanın içinde tereyağında kızdırdığınız naneyi ilave edin. Çorbanın tuzunu da atarak, 5 dakika kadar kaynatın. Sıcak olarak lebeni çorbasını ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yoğurtlu patatesli, pırasalı çorba için gerekli malzemeler
- 2 adet pırasa
- 2 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 kâse yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz kırmızı biber
- Yeteri kadar tuz
- Sıvı yağ
Yoğurtlu patatesli, pırasalı çorba nasıl yapılır?
Tencerenin içine sıvı yağı koyarak kızdırın.
Soğanı ve sarımsakları incecik kıyarak sıvı yağda kavurmaya başlayın. İçine küp şeklinde doğradığınız patatesleri de ilave edin. Biraz kavurduktan sonra ince kıyılan pırasaları içine atarak sotelemeye devam edin. Çorbanın içine tuzunu, karabiberini ve sıcak suyu koyarak kaynatmaya başlayın. Çorbadaki sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Bu arada yoğurdu kâsede çırpın. Bunun içine sıcak su ilave ederek, yoğurdu ılıklaştırın. Daha sonra bunu kaynayan çorbanın içine ilave edin. Karıştırarak, yaklaşık 1-2 dakika kaynatıp çorbanın altını kapatın. Servis kaselerine aldığınız yoğurtlu çorbanın üzerine tereyağında kızdırdığınız kırmızı toz biberi gezdirin.
Afiyet olsun.