Un Çorbası
Un Çorbası, Bir porsiyonu 184 kalori olan bu çorba öncelikle diyabetliler ve kilo kontrolü sağlamak isteyenler için uygun değildir. Herhangi bir yöreye ait olmadığı gibi genelde kullanılan malzemeler ve yapımı benzerlik göstermektedir.
Un Çorbası, yoğurtlu, sütlü ve terbiyeli olarak yapılabilmektedir. Yapımı oldukça basit olan Un Çorbası özellikle soğuk kış günlerinde sofraların lezzetli çorbaları arasındadır.
Sunumu farklılık gösterse de Özellikle Osmanlı mutfağında da yerini almış olup ziyafetlerde de sunulmaktadır. Et suyu ve tavuk suyu ile yapıldığı gibi sade su ile de yapılabilmektedir.
Un Çorbası Malzemeleri- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı (İsteğe göre sıvı yağ)
- 1 diş sarımsak
- 6 bardak et suyu
- Tuz,
- Karabiber
Un Çorbası Üzeri için- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Pul biber
Un Çorbası Nasıl Yapılır?
Tere yağını tencereye alalım önceden rendelediğimiz sarımsağı tereyağında biraz çevirelim, ardından unu ekleyip rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuralım. Kavrulan unun üzerine et suyunu döküp tel çırpıcı ile karıştırarak topaklanmasına izin vermeyelim. Kaynayıp kıvamını alınca tuz, karabiberi ekleyip ocaktan alalım. Servis etmeden önce isteğimize göre tereyağında kızarttığımız pul biberi üzerine dökelim.
Afiyet olsun.
21.01.2024 12:51:22
Un Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|