Bulguru derin bir kaba alıp, üzerine kaynar su gezdirmeliyiz.
Bunu bulgurun yumuşaması ve şişmesi için yapıyoruz. Şişmiş olan bulgura irmiği ve bir yemek kaşığı unu ekleyip iyice yoğurmalıyız. Bir tarafa alıp bekletirken, diğer taraftan da tenceremize kuşbaşıları mızı alıp soğanla birlikte kavur malıyız. Salçalarını ve baharatlarını ekledikten sonra kısık ateşte on dakika kadar pişirmeliyiz. Kaynar suyu etimize ilave edip (Sakın su ılık ya da soğuk olmasın eti sertleştirir) kısık ateşte kaynamaya bırakırız. İki diş sarımsağı su ile küçük küçük doğrayıp atalım içine. Hamurla şan bulguru muzu misketler halinde yuvarlamaya başlarız. Yuvarladığımız misketleri una bulanmış bir tepsiye atarsak yapışmasını ve suyuna kıvam katmasını sağlarız.
Hazırladığımız topalakları kaynayan et suyumuza yavaşça ekleyerek bir yandan da kaşık la karıştırarak koymalıyız. Kaynamaya başlayınca altını kısıp yirmi dakika kadar pişirip, üzerine yağda kızdırdığımız naneyi de ekleyip servis edebiliriz. İsteğe bağlı olarak limon sıkılabilirsiniz.
Afiyet olsun.