Yeşil mercimeği geniş bir tepside ayıkladıktan sonra bir litre suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Mercimekler yeterince yumuşadıktan sonra suyunu döküyoruz. Orta boy bir tencere içine ince ince doğradığımız soğanları sıvıyağ ile kavuruyoruz. Haşlanan mercimekleri kavurduğumuz soğanın üzerine ekliyoruz. Üzerine baharatları ve tuzu ilave ediyoruz. 3-5 dakika kadar kavurduktan sonra sarımsağı ve 1 litre sıcak suyu koyuyoruz.
Su kaynamaya başladığında en son olarak 1 çay bardağı erişte ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Diğer taraftan terbiye için, derin bir kapta un, yumurta sarısı, limon suyunu ve yoğurdu karıştırıyoruz. Yeterli kıvamı aldığında kaynayan çorbanın üzerine hızlı hızlı karıştırarak ilave ediyoruz. Terbiye ile yapılan çorbayı kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Küçük bir tavada sosu için tereyağı ve sıvıyağı kızdırıyoruz. Üzerine salçaları ve baharatını ilave edip karıştırıyoruz. Bir süre kavurduktan sonra Çorbaya döküyoruz. Yavaşça bir kaşık yardımıyla karıştırdığımız çorbayı sıcak sunum yapmak hazır.
Afiyet Olsun.