Tavuklu Şehriye Çorbası
Tavuklu şehriye çorbası, zor anlarda yapılacak hem kolay hem de enfes çorba çeşitlerinden bir tanesidir. Tavuklu şehriye çorbasını arzu ederseniz et ile de hazırlayabilirsiniz. Lakin şehriyeli çorbalara en güzel tat veren gıdalardan biri de tavuk etidir. Soğuk kış günlerde içinizi ısıtacak bir çorba tarifi arıyorsanız tavuklu şehriye çorbasına göz atabilirsiniz.
Tavuklu şehriye Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri- 1 parça tavuk eti
- 2 tane domates
- 2 tane sivri biber
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 5 su bardağı su veya tavuk suyu
- 1çay bardağı şehriye
- 3 dal maydanoz
- Yarım limon
- 1çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
Tavuklu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?
Tavuklu şehriye çorbasını hazırlamaya tavuk etini yıkayıp temizleyerek başlayın. Temizlenmiş olan tavuk etini uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alın. Üzerini geçecek kadar sıcak veya soğuk su ilavesi yapın ve tencereyi ocağın üzerine alın. Orta harlı ateşin üzerine çorbayı kaynayana dek pişirin. Bu aşama da tavuk etinin üzerine tuz serpiştirirseniz eğer daha lezzetli olacaktır. Yaklaşık 15 dakika kadar tavuk etini ocağın üzerinde haşlayın ve sürenin sonunda eti tencerenin içerisinden çıkartın. Haşlanmış ve yumuşamış olan tavuk etini sıcak iken didiklemeye başlayın. Eğer et soğumuş ise didiklenmesi zor olacaktır. Böyle durumlarda eti küp şeklinde de doğrayabilirsiniz.
Çorba tenceresinin içerisine yağ ilavesi yapın ve tencereyi ocağın üzerine alıp yağı ısıtın. Sivri biberi yıkayın ve ortadan ikiye kesip iç kısımlarını temizleyin. Temizlenmiş ve pullu kısımları alınmış olan biberleri ince kıyım olacak şekilde doğrayıp tencerenin içerisine alın. Biberler yumuşayınca iki tane domatesi tencerenin içerisine rendeleyip ilave edin. Tahta kaşık ile malzemeleri karıştırıp yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Domates salçasını sosun içerisine alın ve kokusu çıkana kadar pişirip tencerenin içerisine haşlanmış olan tavuk etinin suyunu ilave edin. Tavuk suyu tencerenin içerisinde kaynamaya başladığında karabiber ve kırmızı pul biber ilavesi yapın. Bir çay bardağı şehriyeyi kaynamakta olan suyun içerisine ilave edip pişirin. Şehriyeler tam olarak yumuşamadan önce çorbanın içerisine önceden haşlanmış ve didiklenmiş olan tavuk etini ilave edin.
Tavuk eti ve şehriyeleri birkaç dakika daha kaynatın. Bu aşama da şehriyelerin çok fazla pişmemiş olmasına özen gösterin. Eğer şehriyeler ocağın üzerinde fazla pişerse şişip lapa haline gelebilir ve bu da çorba da hoş bir görüntü vermez. Bunu önlemek için birkaç taşım kanatıp ocağın altını kapatın. Hazır hale gelmiş olan tavuklu şehriye çorbasının üzerine yıkanmış ve ince kıyım yapılmış maydanozları serpiştirin. Ardından yarım limon suyunu çorbanın içerisine ilave edip karıştırın. Eğer eviniz de taze limon bulunmuyor ise onun yerine iki tane küçük limon tuzu da kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz limon yerine sarımsak da tercih edebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmış bir durumdur. Sarımsak ve limonunun faydaları birbirine oldukça yakın olduğu için ve çok faydalı besinler olduğundan dolayı yemekleriniz de gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan tavuklu şehriye çorbasını servis tabaklarına alıp sıcak olarak sunum yapın.
Afiyet olsun.
20.01.2024 13:30:49
Tavuklu Şehriye Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|