Tavuk ve suyumuzu çorba tenceremize alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanları da ekleyelim. Defne yaprağını (Bunu ben tavuğun kokusunu alsın diye tercih ediyorum) karabiberi ve tuzu ekleyip, on beş, yirmi dakika kadar kaynamaya bırakırız. Daha sonra tavukları haşlama suyundan çıkartıp soğumaya bırakırız. Soğuyan tavukları küçük küçük parçalar halinde kemikten ayırırız. Tavuk suyumuzu tekrar ocağa alıp, kaynamaya bırakırız. Küçük küçük ayıkladığımız tavukları ve şehriyeleri ekleyerek karıştırırız. Diğer yandan tavamızda bir yemek kaşığı unu kavurunuz, bir kâsede yumurta ve suyu iyice çırpın.
Çorbamıza alıştırmak için bir kepçe kaynayan sudan alıp, terbiyeye yavaş yavaş ekleyin ve iyice karıştırın. Kaynayan tavuk suyuna terbiyemizi ince ince akıtarak ve çorbayı karıştırarak ekleyin bunu çorbanın kesilmemesi için yapıyoruz. Beş dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz. Ocağı kapatıp limon suyumuzu ekleyelim. Artık sıcak sıcak içebilirsiniz.
Afiyet olsun.