Tavuk Suyu Çorba
Tavuk Suyu Çorba, Mevsim geçişlerinde özellikle de kıştan bahar ayına geçerken vücudumuzda kas, eklem, boyun, sırt ve omuz ağrıları beliriyor. Bilhassa yorgunluk ve ruhsal sıkıntılar ise cabası. Bu dönemde yediklerimize son derece dikkat etmeliyiz. Tavuk suyunun eklem ağrılarını azaltıp, sinüsleri açtığı kanıtlanmıştır. Böylesi dönemler için mutlaka denemeniz gerekebilir.
Tavuk Suyu Çorba Malzemeleri- 2 baş kuru soğan,
- 1 adet tavuk göğsü,
- 1adet tavuk but,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı un,
- 2 diş sarımsak,
- Tuz,
- İsteğe göre baharatlar.
Tavuk Suyu Çorba Nasıl Yapılır?
Öncelikle tavuklarımız güzelce yıkayıp, buttaki deriyi soyalım (Deriyi seviyorsanız soymayın.) Soyulmuş ve yıkanmış soğanları yıkayıp büyük büyük dilimlenen tavuk ile bir miktar su ile haşlayalım. Tavuklar dağılacak şekilde kaynayınca ocağı kapatıp, tavukları çıkartalım. Haşlanmış tavuklar biraz soğuduktan sonra etlerini birbirinden ayıralım. Yemek içinde soğanı sevecekseniz onu da birbirinden ayıralım. Başka bir kap içerisinde tereyağı ve unu kavurun. Un tamamen kabarıp un kokusu çıktıktan sonra yaklaşık 1,5-2 litre suyu ekleyin. Suyu eklerken bir yandan da karıştırmaya devam edin. Sonra içine mevcut tavuk suyunu ve birbirinden ayrılmış tavukları atın. Suyunun tadına bakın ve tuzunu ayarlayın.10-15 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Taşmaması için kapağı hafif aralık bırakın.
Tavuk suyu çorbanız hazır.
Afiyet olsun, sağlıcakla kalın
19.01.2024 20:12:29
Tavuk Suyu Çorba ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|