Tavuk çorbası Türk mutfağı ile hemen hemen tüm kültürün sofrasında bulunur. Yapımı basit olduğundan tavuk göğsü haşlanıp suyuna şehriye veya şehriye konularak haşlanır.
Tavuk Çorbası Malzemeleri
1 adet tavuk göğsü
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
1 yumurta
1 adet limon
Kekik, pul biber
6 bardak tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
Tavuk göğsünü üstünü su geçecek kadar su ekleyerek tencerede haşlayın.
Çorba haşlanırken sizde bir yandan yağ ile unu kavurun. Kavrulan una yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Kaynamaya başlayınca şehriyeleri ekleyin ve ara ara karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynama başlayan çorbaya şehriyeyi ve haşlanan tavukları göğsünü didikleyerek ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek pişirmeye bırakın. Bu sırada bir kâsenin içine yumurta yoğurt ve limon suyunu alarak çırparak terbiyeyi hazırlayın. Hazırlanan terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Karıştırarak 3-5 dk daha pişirin. Ayrı bir tava yağ, pul biber ve kekiği hafifçe kavurun ve çorbayı servis yapmadan önce üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 09:19:51
Tavuk Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Tavuk çorbasını severek içerim fakat evde hiç yapmamıştım. Tarifinizi beğendim ama direte olduğum için çorbanın içerisine un koymasam tadında bir değişiklik yada lezzet eksikliği olur mu? Nuray . 27.09.2018 11:38:26
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024