• 2 çorba kaşığı un
• 4 tane yumurta
• 4 yemek kaşığı yoğurt
• 4 su bardağı tavuk suyu
• 2 su bardağı su
• Yarım limon
• Tuz, kırmızı toz biber
• 1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
Tavuğu bol su ile yıkayın yıkadıktan sonra basınçlı bir tencereye tüm tavuk suyu malzemeleri ile ocağa koyup yarım saat kadar haşlayın. Tavuk piştikten sonra tavuğu süzerek ayrı bir yere alın. Tavuk soğuduktan sonra kemiklerinden ayırıp küçük küçük didikleyin.
Farklı bir tencerede yumurta, yoğurt ve una 2 su bardağı su ilave ederek güzelce çırpın. Ocağın altını açın ve karışım koyulaşıncaya kadar karıştırın, kıvamını alan karışıma tavuk suyundan bir miktar ekleyip kıvamını ayarlayın. Su kaynadıktan sonra didiklediğiniz tavukları, limon suyunu ve tuzu ekleyin.
Tüm malzemeleri ekledikten sonra ocağı kısarak çorbanızı 10 dakika kadar ufak ufak kaynamaya bırakın.
Ufak bir tavada tereyağı ile kırmızı toz biberi kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanızın üzerine gezdirerek servis yapın, çorbanız hazır.
Afiyet Olsun.
23.01.2024 06:25:50