İlk aşama ocağa derin bir tencereyi alın 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Yemeklik olacak şekilde doğranmış olan soğanları içine ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra unu ilave edin ve kavurmaya devam edin. Arı bir yerde doğranmış olan patatesi ve mercimeği de ekleyin. Et suyu, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve mercimekler ile patatesler pişinceye kadar kaynatın. Piştikten sonra tel bir süzgeçten çorbayı ezerek geçirin, üzerine 1 bardak sıcak su ekleyin ve tekrar tencereye koyup bir defa daha kaynatın.
Üzerine tereyağını eritin ve pul biberle karıştırın. Daha sonra hazır olan çorbanın üzerini yağlı ve biberli hazırlanmış olan karışım ile süsleyin. Sıcak servis yapın.