Çorbanın yapımı için öncelikle dört adet iri domates yıkanır ve soyulur kolay soyabilmek için beş dakika kadar kaynar suda tutabilirsiniz.
Domatesler soyulur ve karıştırıcı veya robottan geçirilir ve bir tabağa alınır ve kenarda bekletilir çorbayı yapacağınız tencereye üç yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip üzerine dört çorba kaşığı un ekleyin ve tencereyi ocağa alıp ocağın altını açın. Un ve yağı biraz kavurun rengi dönünce domatesleri üzerine ekleyin ve biraz karıştırarak kavurun ardından dört su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin ve yaklaşık yirmi dakika kadar kaynatın kaynama esnasında karıştırmayı ihmal etmeyin yoksa topaklanır ve hoş olmayan bir görüntü olur. Yirmi dakikanın sonunda bir su bardağı da süt eklenir ve tekrar beş dakika kadar kaynatılır ve ocağın altı kapatılır servis etmek için sıcak sıcak kaselere alınan çorbaların üzerine birer yemek kaşığı kadar kaşar rendesi eklenir ve afiyet ile yenir.