İlk olarak buğday ve nohudu ayrı ayrı olacak şekilde önceki akşam ıslatalım. Daha sonra sularını süzdükten sonra, ayrı tencerelere alalım, üstlerini geçecek kadar su ekleyelim ve ocağa haşlanmaya bırakalım. Haşlanmış olan bakliyatları tencereye alarak üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyelim ve bir taşım kaynatalım. Yoğurda tuz ilave ederek, tencerede kaynamakta olan nohudun ve buğdayın suyundan kepçeyle alarak ısıtalım. Hafif olarak ısıtılan yoğurdun kesilmemesi için yavaşça tencereye ekleyelim ve bir yandan da hızlıca karıştıralım.
Kaynamaya başladığında ise ocağın altını kapatıp soğutmaya bırakalım. Tam soğuk olmasını istiyor iseniz oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutabilirsiniz. Soğuk ayran aşı çorbasının üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyebilir ve servis yapabilirsiniz.