Tavuk göğsünü ilk önce haşlıyoruz. Kaynar kaynamaz ilk suyunu döküyoruz. Tekrar temiz su koyalım ve kaynamaya bırakalım. Tavuk suyuna lezzet katmak için iri doğranmış havucu, soğanı, tane karabiberi ve tuzunu koyup kapağını kapatarak tekrar kaynamaya bırakalım. Tavuk piştikten sonra alıp soğumaya bırakılır. Daha sonra soğuyan tavuğu didik didik küçültelim. Soğanı ve sarımsakları minik minik doğrayalım. Çorba pişireceğimiz derin bir tencereye tereyağını, soğan ve sarımsağı koyarak kavuralım. Unu da ekleyip kavurmaya devam edilir. Havucu rendeliyoruz ve ilave ediyoruz o sırada kavurmaya devam edelim. Soğuk su dökerek kıvamını açalım ve karıştıralım. Tavuğu haşladığımız suyu süzerek çorba tenceresine ekleyelim.
Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi koyalım ve pişirmeye devam edelim. Tuzunu bu arda atmayı unutmayalım. Ocaktan almadan önce tavuğu ekliyoruz ve 2 dakika daha kaynatıp altını kapatalım. Servis tabağına çorbamızı koyalım ve üzerine doğranmış maydanoz serperek misafirlerinize ikram edin. Oldukça pratik olan bu tarifi tavsiye ediyorum.