Öncelikle tavuk göğsü bir tencereye koyulup, gerekli olduğu kadar suda haşlanır. Tavuk göğsü haşlanırken, bir taraftan da kabak, biber, havuç ve patatesler yıkanıp hazırlanır. Soğan, havuç ve kabak yemeklik şekilde doğranır. Yeşil biber küçük küçük doğranmalıdır. Küçük küçük doğranan soğanlar, iki yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından biberler atılır biraz daha kavrulduktan sonra, havuçlar da sotelenir. Patates çabuk pişeceği için en son patatesler atılır. Onlar kavrulana kadar tavuk göğsünü kontrol etmek gerekir. İyice haşlandığından emin olunmalıdır. Tavuklar kıvama geldikten sonra soğumasını bekleyip suyu ayrılır ve sotelenen sebzelerin üzerine tavuğun suyu dökülür. Tam kaynamaya yakın sebzeler blenderden geçirilir. Kıvamı koyu olursa biraz daha sıcak su eklenir. Son olarak soğuyan tavuklar didiklenerek çorbanın içine atılır beş dakika daha kaynadıktan sonra tuzu ayarlanır.
Sıcak sıcak servis edilir.