Öncelikle tavuk etini pişirmek için tencereye koyun.
Tavukların üzerine su ve tuzunu da ilave ederek pişirin. Tavuklar piştikten sonra soğuması için ayrı bir kabın içine alın. Soğuduktan sonra tavukları didikleyin. Tavuklar soğurken sarımsakları çorba tenceresinin içine rendeleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek karıştırın ve kavurun. Daha sonra sarımsakların üzerine salça ilave edin ve karıştırın. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra üzerine un ekleyerek karıştırın ve kavurmaya devam edin. Kavurduğunuz sarımsak ve salça karışımının içine haşlanmış tavuk suyundan 4 su bardağı ekleyin. Naneyi de ekleyerek kaynatın. Çorba suyu kaynamaya başlayınca daha önceden didiklediğiniz tavuk parçalarını ilave edin. Tavukları ilave ettikten sonra yaklaşık 5-6 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın ve sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.