Sarımsaklı tarhana çorbası, Sarımsak ilave edilerek hazırlanan bu tarhana çorbası hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Hemen hemen herkes tarafından sevilen tarhana çorbasının Türk mutfağındaki yeri herkes tarafından bilinmektedir. Yaz aylarında kurutularak hazırlanan tarhana genellikle kış aylarında tercih edilen bir çorba çeşididir. Kış aylarında hastalıklara ve soğuk algınlıklarına karşı vücuda direnç kazandırdığı bilinmektedir.
Özellikle grip ve nezle gibi hastalıklarda etkilidir. Besin değeri oldukça yüksektir. Üstelik yapımı da pratik ve kolaydır. Sizde sofralarınızda ev halkına hem sağlıklı hem de lezzetli bir çorba arayışı içindeyseniz işte sarımsaklı tarhana çorbası tarifi. Kış aylarında içinizi ısıtacak ve pencere önünde sade olarak da tüketebileceğiniz sarımsaklı tarhana çorbasını mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.
Sarımsaklı tarhana çorbası için gerekli malzemeler
2 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tutam tuz
Sarımsaklı tarhana çorbası nasıl yapılır?
Öncelikle toz tarhanayı küçük bir kap içerisine koyarak üzerine biraz su ekleyerek iyice karıştırın. Tarhanayı su içinde biraz bekletin. Bu arada sarımsakları soyarak havan içerisinde iyice ezin. Daha sonra ocağın üzerine çorba yapılacak tencereyi alarak içine malzemeler kısmında belirtilen ölçüde su ekleyin.
Ocağın altını açarak suyu ısınmaya bırakın. Su hafif ılıklaşınca kâse içerisinde ıslatılan tarhanayı su içerisine ilave edin. Sık sık karıştırarak çorbayı pişirmeye başlayın. Ayrı bir tava içerisine zeytinyağı ve tereyağını koyarak ocağın altını açın. Kısık ateşte yağı yakmadan eritin. Tereyağı eriyince içerisine domates salçasını koyarak karıştırın. 1 dakika kadar kavurduktan sonra salça içerisine kırmızı pul biberi ve kuru naneyi ilave edin. Ocağın altını kapatarak hazırlanan sosu tencere içerisinde pişmekte olan çorba içerisine ilave edin. Daha sonra ezilen sarımsakları da ilave ederek çorbayı kaynayana kadar hararetli bir ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Çorba kaynayınca tuzunu serpiştirerek ocağın altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak 15 dakika kadar pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatın ve çorbayı biraz dinlendirin. Artık sarımsaklı tarhana çorbası hazır. Tabaklara alarak sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 19:03:45
Sarımsaklı Tarhana Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhabalar oğlum grip olmuş. Doktora götürdük antibiyotik falan verdi bir türlü geçmedi. Ben de tarhana çorbası yapayım iyi gelir diye düşündüm. Dün içti biraz toparladı. Bugün yine yapacağım. Fakat bu miktarın iki katı yapsam iki üç gün üst üste içse tazeliğini korur mu acaba bilgi verir misiniz Hamiye . 05.10.2018 18:09:03
Habib : Merhabalar, bu tur corba cesitlerini tum anneler cocuklarina yapmaktadir. Gonul rahatligi ile fazla abartmadan bir kac sefer tuketebilecegi şekilde yapabilirsiniz havalarin sogumasi ile corbalari iki gun rahatlikla yedirebilirsiniz. Aniden z tarhanasi ise Daha fazla bekletilmesi iyice o smesine neden olur. Ama un yada maras tarhanasi ise hicbirsey olmaz kullanabilirsiniz 26.10.2018 08:50:43
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024