Çorbanın yapımı için önce bir parça tavuk göğüs eti tencereye alınır ve üzerine sekiz su bardağı su konulur ve ocağa alınıp altı açılır.
Bir miktar tuz atılır damak tadına göre. Tavuk haşlanınca ocağın altı kapatılır ve tavuk soğuması için bir kaba alınır. Tavuk suyu bekletilir bu suyu çorba için kullanacağız. Tavuk soğuyunca hemen hemen şehriye büyüklüğüne yakın olan küçük parçalara ayrılır ve bir kenara alınır. Ayrı bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ konulur üzerine bir yemek kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulur salça kavrulunca bir yemek kaşığı da un eklenir ve kavrulur üzerine tavuğu haşladığınız su eklenir su kaynamaya başlayınca bir bardak arpa şehriye ve parçalanmış tavuk eti eklenir ve şehriyeler pişene kadar kaynatılır. Şehriyeler pişince ocağın altı kapatılır ve sıcak sıcak servis edilir.