İlk olarak soğanları ve biberleri güzelce yemeklik olacak şekilde bir kabın içine doğranır. Başka bir kabın içerisine domatesler küp-küp kesilir. Pirinçleri yıkanarak iyice süzülür. Tavuk göğsünü bir tencere içinde haşlandıktan sonra iyice lime lime yapılır. Daha sonra bir tencere içerisinde yağ kızdırılır. Kızdırılan yağın içerisine yemeklik şekilde doğranmış soğanlar ve biberler eklenerek güzelce kavrulur. Üzerine salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir.
Küp küp kesilmiş domatesleri ve toz biberi üzerine ekleyerek suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir. Üzerine suyu, tavuk suyunu ve yıkanarak iyice süzülmüş pirinçler eklenir. Didiklenmiş tavuk göğsü de eklenerek pirinçler yumuşayana kadar pişirilmeye karıştırılarak devam edilir. En son olarak tuzunu ve kekiğini ekleyerek bir müddet sonra ateşten alınır. Böylelikle pirinçli tavuk çorbamız hazır hale gelmiş olur.
Afiyet olsun.