Oktay Usta Kereviz Çorbası
Oktay Usta Kereviz Çorbası, herkesin afiyetle yemiş olduğu çorba tarifleri arasında ilk sırayı almaktadır. Oktay ustanın tarifiyle yapılan bu çorba gerçekten de enfes bir tada sahip olan özellikle de kış aylarının vazgeçilmez çorba tarifinden olmaktadır. Bu çorba hasta olan kişilere şifa kaynağı olur. Kereviz çorbası ana yemeklerden önce yemeklere lezzetle eşlik eden ayrı bir lezzettir.
Bu makalemizde sizlere Oktay usta kereviz çorbası nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır onu belirteceğiz. Hepinize kolay gelsin.
Oktay Usta Kereviz Çorbası Malzemeleri- 2 adet orta boy taze kereviz,
- 2 adet orta boy kuru soğan,
- 2 adet büyük boy taze havuç,
- Yarım adet limonun suyu,
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz,
- 2 tatlı kaşığı toz şeker,
- 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı,
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek,
- 3 yemek kaşığı un,
- Yarım çay bardağı kadar su.
Oktay Usta Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?
Oktay usta kereviz çorbası yapılışına öncelikle tencerenin yarsını geçecek şekilde, tencereye su koyarak başlayalım. Üzerine yıkanan mercimekleri ilave edip pişirmeye başlayalım. Sonra küp-küp doğranan kerevizi, ince ince doğradığımız soğanları ve kabuğunu soyduğumuz havucu bütün olarak tencerenin içine ilave ederek pişirelim. Çorbamız kaynamaya başlayınca havucu alalım ve küp-küp doğrayıp tekrardan çorbaya ilave edelim. Bir kâseye limon suyu, yarım çay bardağı su, un, tuz, toz şeker ve zeytinyağını koyarak iyice karıştıralım.
Üzerine de yemeğin suyundan bir kepçe ilave ederek güzelce karıştıralım. Hazırladığımız sosu çorbanın içerisine karıştırarak ilave edelim ve bütün malzemeler özleşinceye kadar pişirip ocaktan alalım. Sonra blenderden geçirerek Oktay usta kereviz çorbasını sıcak sıcak servise sunalım.
Afiyet olsun.
21.01.2024 18:42:59
Oktay Usta Kereviz Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|