Bir kap içerisine havuç ince ince doğranır. Soğanı ise piyaz şeklinde doğramanızı tavsiye ederiz. Bir derin tencereye havucu, soğanı, tereyağını ve zeytinyağını ekleyerek kavurmaya başlanır. Daa sonra unu ekleyerek kavurmaya devam edilirken defne yaprağını ve salçasını ekliyoruz. Üzerine domatesleri doğrayarak ilave edilir. On dakika pişirmeye devam ettikten sonra üzerine soğuk su eklenip çırpma teliyle karıştırılarak kıvamı açılmalıdır. Bu işlemden sonra et suyunu ve sıcak su eklenir. Son olarak tane nanesini ve tuzunu ekleyerek kapağını kapatırız. Çorbamız piştikten sonra defne yaprakları çıkarılır.
El blenderından geçirerek çorbanızı pürüzsüz hale getirilir. Kıvamı köyü olmuşsa sıcak suyla açabilirsiniz. Böylelikle Oktay ustanın nefis domates çorbasını hazırlamış olursunuz.
Afiyet olsun.