Oktay Usta Çorba Tarifleri

Oktay Usta Çorba Tarifleri, Herkesin afiyetle tüketmiş olduğu ve ana yemeklerden önce sofralara eşlik eden ayrı lezzetler olarak bilinir. Oktay ustanın hazırlamış olduğu çorbalar özellikle kış aylarında şifa kaynağı olmaktadır. Kış aylarının soğuklarından bizleri korur, hastalıkları engeller. Bu makalemizde Oktay Usta çorba tarifleri nasıl yapılır içeriğinde hangi malzemeler kullanılır beraber inceleyeceğiz.
Hepinize kolay gelsin.

Oktay Usta Tarhana Çorbası malzemeleri

  • 2 su bardağı kadar toz tarhana
  • 2,5 yemek kaşığı sıvı yağı ve 100 gram tereyağı
  • 3 adet orta boy domates (1 yemek kaşığı salça kullanımı da yapılabilir)
  • 7 bardak su veya et, tavuk suyu da kullanılabilir. Eğer bunlar yoksa bulyon tablet de kullanabilirsiniz.)
  • 1 çay kaşığı kadar tuz,
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı kadar kuru nane

Oktay Usta Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?


Tarhanayı 2 su bardağı suyla derin bir kaba alın ve karıştırarak yumuşamasını bekleyin. Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tencereye koyup orta ateşte kızdırın. Yağ hafif kızınca rendelenmiş domatesleri veya salçayı ekleyerek tel çırpıcıyla durmadan karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. Ezilmiş olan tarhana ve kalan 5 su bardağı suyu da tencereye ilave edin. (Et veya tavuk suyu yoksa bulyon kullanın) Tuzu ve karabiberi de ekleyerek sürekli karıştırarak çorba koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişmesini bekleyin. Çorba kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 3-5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Diğer taraftan, tereyağını küçük bir tavada kızdırarak kuru naneyi kızgın olan yağda dönderin ve ocaktan alın. Naneli sostan sıcak çorba üzerine ekleyerek karıştıralım. Çorbayı sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Sütlü Mısır Çorbası malzemeleri

  • 1,5 su bardağı konserve mısır,
  • 1,5 su bardağı yarma buğday,
  • 1,5 litre süt,
  • 2 yemek kaşığı margarin,
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 2 adet orta boy rendelenmiş havuç,
  • 1 adet et bulyon,
  • Az miktarda tuz,
  • Az miktarda pul biber,
  • Karabiber,
  • 5 yemek kaşığı krema,
  • 4 yemek kaşığı un,
Oktay Usta Sütlü Mısır Çorbası Nasıl Yapılır?

Oktay Usta suyu mısır çorbası tarifine ilk önce bir gün önceden ıslatılmış olan yarma buğdayları derin bir tencereye alıp iyice pişene kadar haşlanarak başlayalım. Ayrı bir tavaya alınarak ısıtılan margarin yağı kızınca, üzerine un ilave edelim. Yağ, pembeleşene kadar ağır ateşte unu kavuralım. Daha sonra unun üzerine az miktarda su ve süt ile et bulyon ilave ederek topaklaşmaması için çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılarak muhallebi kıvamında bir çorba sosu elde edelim. Sos, daha önceden hazırlanan yarmanın içerisine ilave edilir. Haşlanmış mısırla rendelenmiş olan havucu, tuzu, kremayı ve baharatları eklendikten sonra çorba koyu kıvama gelinceye kadar ağır ateşte, ara sıra karıştırılarak kaynatmaya devam edelim. Hazırlanan çorba sıcak olduğunda kaselere koyulur, üzeri önceden ayrı bir tavada tereyağı ve pul biberle hazırlanan tereyağlı pul biber sosuyla süslenerek sıcak bir şekilde servis hazırlanır.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Kremalı Çorba malzemeleri
  • 90 gram (4 çorba kaşığı) margarin
  • 90 gram (4 çorba. Kaşığı) elenmiş olan un
  • 1,5 litre (6 su bardağı) tavuk suyu veya et suyu
  • 200-300 gram taze sebze (Küçük parçalar halinde doğranmış olmalıdır)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş olan karabiber
  • 150 ml (2 su bardağı) krema
  • 60 gram taze sebze veya et (Küçük parçalar halinde doğranmış olmalıdır)
Oktay Usta Kremalı Çorba Nasıl Yapılır?

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritelim. Yağ eriyince unu ekleyerek, iyice karıştıralım. Yüksek ateşte yağı bir doku oluşuncaya kadar karıştıralım. Tencereyi ateşten alalım, sonra bir kenarda ılınmaya bırakalım. Bu arada tavuk veya et suyunu bir taşım olacak şekilde kaynatalım. Margarini bulunduğu tencereyi tekrar ateşe koyarak, bir tel veya tahta kaşıkla karıştırarak kaynar tavuk ya da et suyunu margarine iyice yedirelim. Taze sebzeleri gerekli görülüyordu ilk diriliğini kaybedinceye dek suda haşlayalım, süzdürüldükten sonra et sulu bulyonu yedirin. Harlı ateşte bir taşım kaynatalım, ateşi kısalım. Tencerenin üzerindeki kefi alalım, tuz ve biberini ilave edelim. Ağır ateşte yaklaşık olarak 45 dakika pişirelim. Tenceredeki malzemeyi ince bir tel süzgeçten bir başka temiz tencereye alalım. Harlı ateşte bir taşım daha kaynatalım. Ocağın altını kısalım. Telle karıştırarak kremayı ekleyelim. Tuzunu ve biberini kontrol edelim. Dilerseniz ayrıca suda haşlanmış olan küçük parçalar halindeki bir miktar taze sebzeyi süzerek çorbaya ilave edin. Hazırlanan çorbayı sıcak olarak servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.
23.01.2024 06:46:21
Oktay Usta Çorba Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Çorba Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Çorba Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Arpa Çorbası

Arpa çorbası Yöresel lezzetlerimizden biri olan, şifa deposu bu çorba, sofralarda her zaman yer bulmaktadır. Yapımı pratik olup, soğuk havalarda hasta olmama...
Devamını Oku

Hasta Çorbası

Hasta çorbası, Hasta çorbası, özellikle soğuk algınlığına bağlı, mide bulantısı ve karın ağrısına iyi geldiği bilinmekte olan vitaminli bir yoğurt çorbasıdır...
Devamını Oku

Ezogelin Çorba

Ezogelin çorba, Anadolu'ya ait yöresel bir tattır. Adı gibi kültürümüzün bir parçası olan ezogelin çorbası, içerdiği zengin vitaminden dolayı oldukça yararlı...
Devamını Oku

5 Aylık Bebek Çorbaları

5 aylık bebek çorbaları, doktorlar bebekler için ek besin verilme yaşını 6 ay olarak bildirmişlerdir. Ancak anne sütünün yetmediği durumlarda 5 aylık iken ço...
Devamını Oku

Et Suyuna Çorba

Et suyuna çorba, yüz yıllardır şifa kaynağı ve besleyici olan çorbaların her bölgede hazırlanışı ayrıdır. Benzeri renginde çeşitlilik olduğu benzeri çor...
Devamını Oku

Çorba İsimleri

Çorba İsimleri, Oldukça eski bir geçmişe sahip olan çorbanın her yöre ve ülkeye göre farklı isim ve çeşitleri bulunmaktadır. Genel olarak bakliyat veya ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

Bebekler için çorba tarifleri, en değerli varlıklarımız olan bebeklerimiz için çorba seçimi oldukça önemlidir. Çorba gerek bebek olsun gereks eokul çağı...
Devamını Oku

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası

Arpa şehriyeli tavuk çorbası, her yemek öğününde ana yemeklerden önce çorba tüketilmesi sağlık açısından çok faydalıdır. Yemek öncesi içilen çorba midey...
Devamını Oku

Bebeğime Çorba Tarifleri

Bebeğime çorba tarifleri, bebeğinizin ihtiyaçları gözetilerek hazırlamış olduğumuz çorba tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Vermiş olduğum...
Devamını Oku

Balık Çorbası

Balık Çorbası, balık seven herkesin tüketebileceği, besin değeri yüksek olan ve bu sebeple ana öğün yerine geçebilecek bir çorba türüdür. Ayrıca evinizde küç...
Devamını Oku

Ayran Çorbası

Ayran çorbası, çok kolay hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Kolaylıkla yapılabilen tarifler listesine ekleyebilirsiniz. Yemeğe çorbayla başlamak iyidir....
Devamını Oku

Bezelye Çorbası

Bezelye çorbası, Bezelyenin her çeşidini sevilmekte fakat taze bezelyenin yeri bir başkadır. Uzun zamandır yapmak istediklerimin başında bezelye çorbası...
Devamını Oku

Besleyici Bebek Çorbaları

Besleyici bebek çorbaları: Bebeklerimiz beş ve altıncı aydan itibaren ek besine ihtiyaç duyarlar. Annelerimizin bu konuyla alakalı en büyük problemleri ...
Devamını Oku

Brokoli Çorbası

Brokoli çorbası, brokoli, karnabahar, lahana, bürüksel lahanası ile aynı familyadan olan ve yenen bir bitkidir. Yapısı bakımından karnabahara benzeyen b...
Devamını Oku

Bebeklere Sebze Çorbası Nasıl Yapılır

Bebeklere sebze çorbası nasıl yapılır, bebeklerinize sebze çorbası vermek için, dört aylık olmalarını beklemelisiniz. Bebeklerinize anne sütü verirken, ...
Devamını Oku

1 Yaş Bebek Çorbaları

1 Yaş Bebek Çorbaları, çocuk beslenmesinde çorbalar çok önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle çocuk ve bebek gelişiminde destekleyici gıda olarak çocukla...
Devamını Oku

Çorba

Çorba köken olarak Sanskritçe'den iştirak eden İngilizce çorba (Soup) kelimesi, 'iyi beslenme' manası taşır. Yaklaşık 10 bin sene önce çorba hazırlandığını v...
Devamını Oku

Analı Kızlı Çorba

Analı Kızlı Çorba, En sevdiğim ve yapımında en çok zorlandığım yöresel yemeklerden biridir analı kızlı köfte. Etin kuru bulgurla beraber yoğrulması çokça vak...
Devamını Oku

8 Aylık Bebek Çorbaları

8 Aylık Bebek Çorbaları, bebekler ek besine geçtikleri zaman yoğurt ve peynir dışında aldıkları gıdalar sağlıklı çorbalardır. Hem pratik hem de faydalı ...
Devamını Oku

Basit Çorba Tarifleri

Basit Çorba Tarifleri, hazırlanışı zahmetsiz ve basit çorba çeşitleridir. Her sofranın vaz geçilmez çeşitleri ve olmazsa olmazı olan nefis çorba tarifle...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Yaş Bebek Çorbaları
Çorba
Analı Kızlı Çorba
8 Aylık Bebek Çorbaları
Basit Çorba Tarifleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024