Çorba yapımına ilk olarak köftelerin hazırlanması ile başlanılmaktadır. Genişçe bir kaba kıyma, köftelik bulgur, tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğurulur ve bir süre dinlenmeye bırakılır. Başka bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve un koyup iyice çırpılır ve ardından bu karışıma bir su bardağı su eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Hazırlanan yoğurtlu karışım tencereye koyularak kalan üç bardak su üzerine eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynama işlemi gerçekleşinceye kadar dinlenmeye bırakılan köfte harcından küçük parçalar koparılarak elde yuvarlayarak misket şeklinde küçük köfteler elde edilir.
Bu köfteler hazırlandıktan sonra kaynamakta olan yoğurtlu karışımın içine eklenir. Orta ateşte çorba on ya da on beş dakika daha kaynamaya bırakılır ve bu sırada küçük bir tava içerisinde tereyağı eritilerek üzerine nane ve pul biber eklenerek kızdırılır. Hazırlanan tereyağı misket köfte çorbasının üzerine eklenir ve bir iki dakika daha kaynatıldıktan sonra servis edilir.