Bir kap içerisine yıkadıktan ve soyduktan sonra güzelce doğranır. Geniş bir tencere içerisine sıvıyağ koyarak üzerine havuç ve soğanları kavurmaya başlıyoruz. Üzerine mercimekleri ekleyerek kavurmaya devam edilir. Bir müddet sonra üzerine sıcak suyu vererek pişmeye bırakılır. Mercimeğin pişmiş kokusu gelene kadar pişirilmelidir. Ayrı bir tencere içine tereyağını eriterek üzerine unu dökeriz. Unun kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra soğuk et suyuyla kıvamını açıyoruz. Gerektiği taktirde üzerine biraz daha soğuk su konabilir. Kaynadıktan sonra hazırlamış olduğumuz malzemeleri birine aktarıyoruz. Hazırlanan çorba el blenderından geçirilir. Daha sonra tuzu eklenerek sıcak suyla kıvamı ayarlanır.
Otuz dakika kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Mercimek çorbası üzeri için ise küçük bir tavada tereyağını eritip üzerinde salçayı kavururuz. Biraz sıcak suyla kıvamı ayarlayarak çorbayı servis edecegimiz zaman üzerinde gezdiriyoruz. Böylelikle Oktay ustanın meşhur mercimek çorbası hazır hale gelmiş olmaktadır.
Afiyet olsun.