Mantarlı Tavuk Çorbası
Mantarlı Tavuk Çorbası, mantar ve tavuk eti karışımı ile yapılan bir çorbadır. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan tavuk çorbasına mantar ilave ederek yapılan bu çorba sofralarınıza ayrı bir lezzet katacaktır. Günümüz zamanında yaygın olarak yapılıp, tüketilen mantarlı tavuk çorbasının yapımı da bir o kadar kolaydır.
Mantarlı Tavuk Çorbası Malzemeleri- 1 paket küçük kültür mantarı,
- 2-3 bardak su,
- Yarım kg tavuk göğsü,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 3 yemek kaşığı un,
- 2 bardak süt,
- Yarım demet dereotu,
- 1 litre limon suyu,
Mantarlı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
Öncelikle mantarlarımızı temizleyelim ve ufak ufak doğrayalım ve mantarlarımızı bir tencere içerisinde 2-3 bardak suda haşlayalım.
Mantarlarımızın kararma yapmaması için haşlama suyumuza birkaç damla limon sıkmamız yeterli olacaktır. Ardından başka bir tencere içerisinde tavuk etimizi de haşlayalım ve küçük parçalara ayıralım. Daha sonra bir tencerede un ile tereyağını kavuralım ve sonrasında bu karışımın içerisine 2 bardak süt ilave edelim. Daha sonra da iyice karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz karışım kaynadıktan sonra mantarlarımız, tavuk etlerimiz ve mantar haşlama suyumuzdan 2 bardak kadarı daha tencere içerisindeki karışıma ilave edelim. Daha sonra bir süre daha kaynadıktan sonra çorbamızı ocaktan indirelim ve ince ince doğranmış dereotu da karıştırıp, servis edelim.
Afiyet Olsun.
19.01.2024 02:56:43
Mantarlı Tavuk Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|