Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
Lokanta usulü süzme mercimek çorbası, çok sevilerek tüketilen sabah kahvaltılarında bile tercih edilen doyirucu sıcak çorba türlerinden biridir. Yapımı kolay ve pratik olan bir çorba türüdür. Sebze ilavesiyle de besleyici olma özelliği artırılan besin değeri yüksek olan bir çorbadır.
Lokanta usulü süzme mercimek
çorbası tarifi için gerekli malzemeler- İki su bardağı kırmızı mercimek
- Bir adet patates
- Bir adet kuru soğan
- İki adet havuç
- Beş su bardağı su
- Üç su bardağı tavuk suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir adet tavuk bulyon
- Bir limon suyu
- Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
- Bir çay kaşığı pul biber
- İki yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?
Çorbanın yapımı için öncelikle iki su bardağı kırmızı mercimek yıkanır ve tencereye alınır üzerine bir patates bir kuru soğan ve iki adet havuç soyulur yıkanır ve rendelenir yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir üç su bardağı tavuk suyu ve beş su bardağı su konulur damak tadına göre tuzu atılır ve tencere ocağa alınır ve altı açılır ve pişmeye bırakılır arada bir karıştırmak gerektiği unutulmamalıdır. İçerisindeki malzemeler pişince ocağın altı kapatılır ve çorba blenderden geçirilir eğer karıştırıcı yoksa süzgeçten de geçirilebilir. Üzerine sosunu yapmak için iki yemek kaşığı tereyağı sos tavasına alınır ve ocağa konulup altı açılır tereyağı eriyince pul biber eklenir ve bir iki çevrilip ocağın altı kapatılır ve servis ederken kaselerin üzerine birer yemek kaşığı ilave edilir ve bir limon dilimlenerek limon eşliğinde servis edilir yanına taze somun ekmek ve roka ve tere otundan oluşan bir yeşillik tabağı ile lezzetine lezzet katılacaktır.
19.01.2024 11:25:43
Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|