Pirinci ve suyu tencereye koyup haşlamaya bırakıyoruz. Bir taraftan da köfte malzemeleri ile köfteyi yoğurup ufak ufak yuvarlıyoruz. Daha sonra köftelerin üzerine biraz un ilave ederek az yağda hafif kızartıyoruz. Sonra bu köfteleri sıcak su dolu tencereye atıp içine daha önceden haşladığımız nohut ve pirinçleri de ilave ediyoruz. Ayrı bir yerde yoğurt terbiyesi yapmak için yoğurt, un ve yumurtayı çırpıyoruz. Çırptığımız bu karışımı tencerede kaynayan malzemelerin üzerine hızlı bir şekilde döküp, karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz.
Yoğurdun kesilmemesi için tuzunu en son ilave edip, tencerenin altını kapatıyoruz. Ayrıca kızarttığımız tereyağının içine naneyi de katıp, pişirdiğimiz çorbanın üzerine ekleyip servise hazırlıyoruz.
Afiyet olsun.