Kuşkonmaz çorbası, Kuşkonmaz salatalar, çorbalar ve zeytinyağlı yemekler için tercih edilen oldukça değerli sebzelerden biridir. Genellikle çorbası beğenilerek yenir. Bu bitki her zaman kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir bitkidir. Sağlık açısından oldukça vitamini bol ve birçok hastalığa da iyi gelir. Hazımsızlık, şişkinlik, soğuk algınlığı, idrar söktürücü özelliği faydalarından bazılarıdır.
Magnezyum, demir ve kalsiyum zenginliği vardır.
- 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 75 gram margarin
- 1 adet orta boyda soğan
- 1 tutam dere otu
- 2 yemek kaşığı krema
Kuşkonmaz Çorbası Nasıl Yapılır?
Tencereye suyu, tuzu, şekeri ve limon suyunu kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suya kuşkonmazları ilave edip haşlıyoruz. Haşlanmış kuşkonmazları süzüp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra küçük küçük doğruyoruz. Başka bir tencerede küp-küp doğradığımız soğanları margarin ile kavuruyoruz. Daha sonra kavurmuş olduğumuz soğanların içine unu ilave edip, biraz sarartıp, topaksız bir kıvam elde etmek için suyu yavaş yavaş ekliyoruz. Doğradığımız kuşkonmazları da ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra kremasını, tuzunu ilave edip lezzetini artırıyoruz. En son olarak da doğramış olduğumuz dere otuyla üzerini süsleyip servis ediyoruz.