Külüklü Çorba
Külüklü çorbası, Ülkemizde bütün yörelerimizin kendine has bir düğün yemekleri vardır. Alanya'nın da kendine özgü yemeklerinin başında külüklü çorbası başlarda gelir. İsmi kulağınıza yabancı gelse de yapıp, tadına bakınca sizlerde çok beğeneceksiniz. Düğünler de ikram edilen külüklü çorbası Alanya'da da menüde yer almaktadır. Külüklü Çorba Malzemeleri- 1 bardak haşlanmış nohut
- 500 gram tavuk eti (Haşlanmış)
- 200 gram kıyma
- 4 bardak tavuk suyu
- 1 kaşık salça
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 kaşık tereyağı
- Nane, tuz, limon, sıvı yağı
- Yarım bardak pirinç
- 1 adet domates
Külüklü Çorba Nasıl Yapılır?
Çorbaya adını verecek olan külük köftesini yapmak için; kıyma, karabiber kırmızı biber ve tuz yoğurularak leblebi büyüklüğünde küçük köfteler yapılır. Daha sonra bu köfteleri yağda kızartılır. Başka derin bir tencerede tereyağı, iki kaşık sıvı yağ, salça, domates rendesi de eklenerek kavrulur. Üstüne tavuk suyu ve 3 bardak suda eklenip kaynatılır. Kızartılan köfteler de eklenip haşlanmış nohut ve tavuk da ilave edilir. Sonra çorbamızın üstüne nane ve limon suyu eklenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 00:32:09
Külüklü Çorba ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|