Kremalı Mantar Çorbası
Kremalı mantar çorbası, Mantarı hangi yemeğe koyarsanız koyun yemeğe harika bir tat verecektir. Mantar sote, fırında mantar ve kremalı vveya sade mantar çorbası. Bunlar özellikle kış aylarının ve sofraların vazgeçilmez tatlarındandır. Şimdi sizlere nefis kremalı mantar çorbasının tarifini sunacağım.
Kremalı Mantar Çorbası malzemeleri- 500 gram kültür mantarı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket krema
- Su
- Tuz
Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır?
Mantarlar küçük küçük doğranır.
Soğanda aynı şekilde olabildiğince ince ince doğranarak 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım yemek kaşığı margarinde kavrulur. Üzerine doğranmış mantarlar ilave edilerek hafif sulanıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Üzerine unu da ekleyip karıştırılır. Üç bardak sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Ocağın altını kapatmadan önce karabiber süt ve tuzu eklenerek beş dakika daha kaynatılır. Piştiğini anladığınız an ocak kapatılıp krema sosu eklenerek karıştırılır. Servis etmeden önce tereyağında kızarttığınız pul biberli sosu çorbanın üzerinde gezdirerek ikram etmek daha lezzetli ve görsellik açısından iyi olacaktır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 01:12:13
Kremalı Mantar Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|