Kremalı Çorbalar, herkesin ağız tadına uygun olarak oluşturulan, özellikle de kış aylarında afiyetle tüketildiğinde şifa kaynağı olan çorba tarifleri arasından en lezzetli olan bir tat olarak bilinmektedir. Bu lezzet çorba severlerin vazgeçilmezi olan bir tat olarak değişik şekillerde karışık malzemelerle yapılan ayrı bir lezzet türüdür. Bu makalemizde kremalı çorbaların yapılışını, içeriğinde kullanılan malzemeleri sizlere belirteceğiz hepinize kolay gelsin.
Kolları sıvayarak işe koyulalım.
Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri
250 gram taze mantar,
2 adet orta boy kuru soğan,
150 ml krema yani yarım paket kadar,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
5 su bardağı su,
5 yemek kaşığı un,
5 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz,
Karabiber
Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?
Kremalı mantar çorbasının yapılışına ilk önce taze mantarları yıkayarak küçük küçük doğrayalım. Soğanları elinizden geldikçe ufak ufak yemeklik şekilde doğrayalım. Tencere içerisine sıvı yağ ve soğanları alıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan soğanlara mantarları ilave ederek mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar iyice kavuralım. Mantarlara su ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakalım. Teflon bir tava içerisinde sıvı yağ ve üzerine un ilave ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Hazırlamış olduğumuz un karışımına kaynayan çorba suyundan 2 kepçe kadar ilave edelim ve iyice çırpalım ki hazırlanan çorba topaklanmasın.
Çırpılan karışımı çorbaya ilave edelim. Çorba tekrar kaynamaya başladığı vakit altını kısalım ve birkaç dakika daha pişirelim. Son olarak da kremayı çorbaya ekleyerek çorbayı iyice karıştıralım. Kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve sıcak olarak servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Kremalı Tavuk Çorbası Malzemeleri
350 gram tavuk
1 adet orta boy havuç
Yarım demet kadar maydanoz
1 adet büyük boy patates
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 kâse kadar kasar peyniri rendesi
6 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kremalı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
Kremalı tavuk çorbasının yapılışına kemikli tavuk etlerini tencereye alarak başlayalım. Üzerine su ilave edelim. Küçük küçük olan patatesleri, havuçları, ince ince kıyılan maydanozları ve tuzu ekleyip 1 saat kadar pişirelim. Pişen etleri ve sebzeleri tel süzgece alarak suyunu başka bir tencereye alalım. Tavuk parçalarını alarak, etlerini küçük küçük doğrayalım. Pişen sebzeleri de süzgeçten geçirip iyice ezerek tavuk suyuna ekleyelim. Tereyağını bir tava içerisinde eriterek un ilave edelim ve un pembeleşinceye kadar kavuralım. Tavuk suyundan 2 kepçe kadar alarak kavrulan una ilave edelim ve kaynamaya bırakalım. Hazırlanan karışımın kaynağında ocaktan alarak yumurtaları tek tek ilave edip çırpma teliyle sürekli bir şekilde karıştıralım. Tenceredeki tavuk suyuna hazırladığımız karışıma ilave ederek 10 dakika kaynatalım. Tavuk etlerini ekleyip tekrar karıştıralım. Bir miktar daha tuz ve karabiber ilave ederek 5 dakika daha pişmeye bırakalım. Hazır olan çorbayı sıcak bir şekilde servis yapalım.
Afiyet olsun.
Kremalı Patates Çorbası Malzemeleri
2-3 adet orta boy patates
2 adet küçük kuru soğan
1 paket kutu krema
6 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
5 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
Kremalı Patates Çorbası Nasıl Yapılır?
Soğanları soyalım be güzelce yıkadıktan sonra doğrama tahtasında küçük küçük doğrayalım ve tereyağında hafifçe sote edelim. Küçük küçük doğranmış olan patatesleri de ilave ettikten sonra birkaç kez daha karıştırıp et suyunu ilave edelim. Et suyu yoksa eğer sade suyla da hazırlanabilir ya da et bulyon eklenebilir. Patatesler piştikten sonra blenderden geçirelim ve kremayı durmadan karıştırarak çorbaya ilave edelim. Çorbanı tuzunu, karabiberi ve kimyonu da ilave ettikten sonra 2-3 dakika daha kaynatalım ve çorbamızı ocaktan alalım. Çorbanı kıvamı katı olduysa eğer biraz daha kaynamış su ilave edelim. Tereyağı içerisinde toz kırmızı biberi eritip çorbamızın üzerine gezdirelim. Kremalı patates çorbası servise sunulması için hazır durumdadır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 17:13:15
Kremalı Çorbalar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024