Konya Bamya Çorbası

Konya Bamya Çorbası, Konya'ya özgü lezzetlerden biridir. Bamya çorbası içerisindeki et nedeni ile besin değeri oldukça yüksek yiyecekler arasında yer almaktadır. Lezzetinin yanı sıra görünüşü de güzel olan Konya bamya çorbası bugün ülkemizin dört tarafında sevilerek tüketilen çorbalar arasında olmaktadır. Bamya çorbasının yapılışı çok da zor değildir.
Fakat az da olsa tecrübe gerektirmektedir. Konya bamya çorbasının yapılış süresi yaklaşık olarak 1,5 saat kadar bir süre gerektirmektedir. Bu nedenle çorbayı sıcak sıcak yemek saatine yetiştirmek için biraz zaman ayırmalısınız. Bamyanın bazı insanlar tarafından sevilmemesi, bamya çorbasının biraz daha az tüketilmesine neden olmaktadır. Fakat bamya çorba olarak tüketildiğinde çok daha farklı bir lezzet vermektedir. Bu nedenle bamya sevmeyen kişilerin birçoğu bu çorbayı ilk yediğinde ikinciyi de yemektedir. Eşsiz ve mükemmel lezzeti ile ister aileniz için ister misafirleriniz için oldukça güzel bir çorba secimi olacaktır. Sizlerde bu mükemmel çorbayı yapmak isterseniz son derece kolay tarifimi okuyarak çok hızlı ve pratik bir şekilde Konya bamya çorbasını yapabilirsiniz.

Konya Bamya Çorbası Malzemeleri

  • 250 gram kuru bamya,
  • Bir adet limon,
  • 300 gram kuzu kuşbaşı eti,
  • 30 gram tereyağı,
  • İki adet limon tuzu,
  • İki adet orta boy kuru soğan,
  • Bir yemek kaşığı domates salçası,
  • 7-8 su bardağı et suyu ya da sıcak su,
  • Bir tutam tuz,

Konya Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?


Öncelikle tüm bamyaları temiz bir şekilde yıkayalım ve tüylerinin dökülmesi için bir bez içerisine koyarak ovmaya başlayalım.
Bir süre sonra bamyanın tüylerinin tamamen döküldüğünü göreceksiniz. Daha sonra limonu dört eşit parçaya ayırın ve limon parçalarının hepsini bir su içerisine ekleyerek özünü bırakana kadar iyice haşlayınız. Daha sonra ayrı bir kap içerisinde bamyaların tümünü iyice haşlayın ve suyunu süzün. Bamyaların üzerinde bulunan ipleri ayıklarsanız bamyalar birçok insanın yememe nedeni olan sümüklenme durumunu ortadan kaldıracaktır.

Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra artık etlerin pişirilmesine geçebilirsiniz. Şimdi bir tencere içerisine önce tereyağını koyun ve erimesi için ocağın orta gözüne koyun. Bir süre bekleyerek yağı erittikten sonra artık eti de tencere içerisine ekleyebilirsiniz. Etin pişmesi sırasında sın sık karıştırmanız etin daha iyi pişmesini sağlayacaktır. Bu şekilde bir süre piştikten sonra suyunu bırakacaktır. Siz bu sırada biraz daha pişirin ve etin suyunu tekrar çekmesini sağlayın. Et suyunu çektikten sonra yaklaşık 5-6 dakika kadar kavurun ve işlemi tamamlayın.

Et kavrulduğu sırada sizlerde soğanları ince ince doğrayarak kavrulan et içerisine ilave edin ve bolca karıştırın. Yine yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra soğan sararacaktır. Bu sırada içerisine salçayı ekleyerek yaklaşık 2 dakika kadar karıştırın. Salça dağıldıktan sonra sıcak suyu ekleyin ve bolca karıştırın. Yaklaşık su ile 30 dakika kadar pişirilmesi ile et yumuşayacaktır. Bu aşamaya geldiğinizde suyu kontrol edin ve su azalmış ise tekrar sıcak su ekleyin ve kaynatın. Eğer su azalmamış ise bamyaları ve limon tuzunu ekleyerek tekrar kaynatın. Kaynamaya başladığında ocağı kapatılarak Konya bamya çorbası servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 14:44:58
Konya Bamya Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Konya Bamya Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Konya Bamya Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Arpa Çorbası

Arpa çorbası Yöresel lezzetlerimizden biri olan, şifa deposu bu çorba, sofralarda her zaman yer bulmaktadır. Yapımı pratik olup, soğuk havalarda hasta olmama...
Devamını Oku

Hasta Çorbası

Hasta çorbası, Hasta çorbası, özellikle soğuk algınlığına bağlı, mide bulantısı ve karın ağrısına iyi geldiği bilinmekte olan vitaminli bir yoğurt çorbasıdır...
Devamını Oku

Ezogelin Çorba

Ezogelin çorba, Anadolu'ya ait yöresel bir tattır. Adı gibi kültürümüzün bir parçası olan ezogelin çorbası, içerdiği zengin vitaminden dolayı oldukça yararlı...
Devamını Oku

5 Aylık Bebek Çorbaları

5 aylık bebek çorbaları, doktorlar bebekler için ek besin verilme yaşını 6 ay olarak bildirmişlerdir. Ancak anne sütünün yetmediği durumlarda 5 aylık iken ço...
Devamını Oku

Et Suyuna Çorba

Et suyuna çorba, yüz yıllardır şifa kaynağı ve besleyici olan çorbaların her bölgede hazırlanışı ayrıdır. Benzeri renginde çeşitlilik olduğu benzeri çor...
Devamını Oku

Çorba İsimleri

Çorba İsimleri, Oldukça eski bir geçmişe sahip olan çorbanın her yöre ve ülkeye göre farklı isim ve çeşitleri bulunmaktadır. Genel olarak bakliyat veya ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

Bebekler için çorba tarifleri, en değerli varlıklarımız olan bebeklerimiz için çorba seçimi oldukça önemlidir. Çorba gerek bebek olsun gereks eokul çağı...
Devamını Oku

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası

Arpa şehriyeli tavuk çorbası, her yemek öğününde ana yemeklerden önce çorba tüketilmesi sağlık açısından çok faydalıdır. Yemek öncesi içilen çorba midey...
Devamını Oku

Bebeğime Çorba Tarifleri

Bebeğime çorba tarifleri, bebeğinizin ihtiyaçları gözetilerek hazırlamış olduğumuz çorba tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Vermiş olduğum...
Devamını Oku

Balık Çorbası

Balık Çorbası, balık seven herkesin tüketebileceği, besin değeri yüksek olan ve bu sebeple ana öğün yerine geçebilecek bir çorba türüdür. Ayrıca evinizde küç...
Devamını Oku

Ayran Çorbası

Ayran çorbası, çok kolay hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Kolaylıkla yapılabilen tarifler listesine ekleyebilirsiniz. Yemeğe çorbayla başlamak iyidir....
Devamını Oku

Bezelye Çorbası

Bezelye çorbası, Bezelyenin her çeşidini sevilmekte fakat taze bezelyenin yeri bir başkadır. Uzun zamandır yapmak istediklerimin başında bezelye çorbası...
Devamını Oku

Besleyici Bebek Çorbaları

Besleyici bebek çorbaları: Bebeklerimiz beş ve altıncı aydan itibaren ek besine ihtiyaç duyarlar. Annelerimizin bu konuyla alakalı en büyük problemleri ...
Devamını Oku

Brokoli Çorbası

Brokoli çorbası, brokoli, karnabahar, lahana, bürüksel lahanası ile aynı familyadan olan ve yenen bir bitkidir. Yapısı bakımından karnabahara benzeyen b...
Devamını Oku

Bebeklere Sebze Çorbası Nasıl Yapılır

Bebeklere sebze çorbası nasıl yapılır, bebeklerinize sebze çorbası vermek için, dört aylık olmalarını beklemelisiniz. Bebeklerinize anne sütü verirken, ...
Devamını Oku

1 Yaş Bebek Çorbaları

1 Yaş Bebek Çorbaları, çocuk beslenmesinde çorbalar çok önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle çocuk ve bebek gelişiminde destekleyici gıda olarak çocukla...
Devamını Oku

Çorba

Çorba köken olarak Sanskritçe'den iştirak eden İngilizce çorba (Soup) kelimesi, 'iyi beslenme' manası taşır. Yaklaşık 10 bin sene önce çorba hazırlandığını v...
Devamını Oku

Analı Kızlı Çorba

Analı Kızlı Çorba, En sevdiğim ve yapımında en çok zorlandığım yöresel yemeklerden biridir analı kızlı köfte. Etin kuru bulgurla beraber yoğrulması çokça vak...
Devamını Oku

8 Aylık Bebek Çorbaları

8 Aylık Bebek Çorbaları, bebekler ek besine geçtikleri zaman yoğurt ve peynir dışında aldıkları gıdalar sağlıklı çorbalardır. Hem pratik hem de faydalı ...
Devamını Oku

Basit Çorba Tarifleri

Basit Çorba Tarifleri, hazırlanışı zahmetsiz ve basit çorba çeşitleridir. Her sofranın vaz geçilmez çeşitleri ve olmazsa olmazı olan nefis çorba tarifle...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Yaş Bebek Çorbaları
Çorba
Analı Kızlı Çorba
8 Aylık Bebek Çorbaları
Basit Çorba Tarifleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024