Derin bir kap içerisinde yoğurt, yumurta, un ve sütü iyice çırpalım. Bu karışıma çorbanın tamamına yetecek şekilde su ilave edip bir kenara alalım. Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağ koyup ve rendelemiş olduğumuz kuru soğanı katalım. Soğan iyice kavrulduğunda tencereye kıymayı koyup ve güzelce kavurmaya çalışalım. Kıyma kavrulduğu zaman tencereye, tuz, pul biber ve karabiberi ilave edelim. Bu malzemeler iyice piştiği zaman tencereye pirinci yıkayıp ilave ediyoruz. Pirinç ilavesinden ardından malzemeyi 5 dakika kadar kavurmayı sürdürüyoruz.
Kavurma işlemi için tanınan sürenin sonuncunda ocağı kapatalım ve tencereye azar azar sıvı malzemeyi ilave edelim. Bu işlem sırasında sütün ve yoğurdun kesmemesi için sürekli karıştırmak gerekir. Sıvı malzemeyi ilave edilmesinin ardından ocağı orta ayara alıp yeniden pişirme işlemini başlatıyoruz. Çorbanın ortalama pişme süresi 20 dakikadır. Çobanın içerisinde bulunan pirinçler piştiği zaman çorbanın pişmiş olduğunu anlayabiliyoruz. Çorbanın istenilen gibi olması için pişirme esnasında da karıştırmak doğru bir yol olmuş olacaktır. Çorba piştiğinde ocağı kapatıyor ve üzeri için nane sosunu yapmaya geçiyoruz. Küçük bir tavanın içerisine tereyağını koyup ve eridiğinde içerisine kuru naneyi ilave ediyoruz. Servis aşaması gelmiş olan çorbanın son malzemesini olarak tereyağlı nane sosunu da koyup servis ediyoruz.