Kıymalı Düğün Çorbası
Kıymalı düğün çorbası, çok lezzetli ve oldukça yararlı bir besindir. Özellikle bu çorba misafir geldiğinde, özel günlerde ve adında anlaşıldığı gibi genellikle düğünlerin vazgeçilmezidir. İçerisinde bulunan kıyma nedeni ile oldukça sağlıklı ve yararlıdır. Kırmızı et insan sağlığı için önemlidir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller kemik ve kas sağlığı için oldukça önemlidir.
Kırmızı et sindirim sistemi için çok önemlidir. Beyin sağlığını korur, sindirim sistemine faydalıdır. Et doyurucu bir besindir. İyi bir besin deposudur. Az oranda et yenildiğinde bile vücudun ihtiyacı olan besinlerin tek seferde alınmasını sağlar. Kan sağlığına yararlıdır, hafıza için oldukça yararlıdır. Et kilo vermeyi kolaylaştırır. Damar hastalıklarına yakalanma riski ortadan kaldırır. Kolon kanseri gibi ciddi hastalıklara karşı önleyicidir. Kıymalı düğün çorbası çok lezzetlidir. Oldukça pratiktir.
Kıymalı düğün çorbası tarifi malzemeleri- Et suyu
- 100 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 diş sarımsak
Üzeri için- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Kıymalı düğün çorbası nasıl yapılır?
Bir kaba ilk olarak un, yumurta, nişasta ve yoğurt koyularak iyice çırpılır. Bir tencereye sıvı yağ koyulur ve kıyma ilave edilerek, kıyma kavrulur.
5 diş sarımsak soyulur ve ezilir. Kavrulmaya devam eden kıymanın içerisine ezilmiş sarımsaklar da ilave edilir. 1 litre et suyu kıymanın içerisine ilave edilir ve kaynatılır. Kaynayan sudan bir kepçe alınır ve yoğurtlu karışım içerisine koyulur ve karıştırılır. Birkaç kepçe daha bu işlem yapıldıktan sonra yoğurtlu karışım tencereye dökülür ve karıştırılır. Kaynatıldıktan sonra bir tavaya yağ koyulur ve içerisine ezilmiş sarımsak koyularak karıştırılır. Yağın altı kapatılır ve içerisine nane, pul biber ilave edilerek karıştırılır. Çorba kasesine, çorba alındıktan sonra üzerine yakılmış yağ gezdirilir ve sıcak bir şekilde servis edilir.
19.01.2024 09:02:29
Kıymalı Düğün Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|