Kesme Çorbası
Kesme Çorba, Yöresel bir yemek olan kesme çorbasının asıl adı Erzurum kesmesi olarak da bilinir. Kesme ise erişteye verilen addır. Lezzetli bir çorba olan kesme çorbası soğuk kış günlerinde içimizi ısıtır.
Kesme Çorbası Malzemeleri- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 su bardağı ıslatılmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte ev yapımı
- 2 litre et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 adet soğan
Kesme Çorbası Nasıl Yapılır?
Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine ince kıyılmış soğan ilave edilerek kavrulur daha sonra salça eklenerek pişirilmeye devam edilir.
Tercihe bağlı tuz ve et suyu konulup bir süre kaynatılır. Yeşil mercimek ilavesi gerçekleştikten sonra 15 dakika daha kaynatılıp içerisine kesme dediğimiz ev yapımı eriştemiz eklenerek 15 dakika daha pişirilir. Kırmızı biber ve nane eklenip altı kapatılır 5 dakika dinlendirip sıcak servis yapılır.
20.01.2024 03:01:39
Kesme Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|