Öncelikle aldığımız kerevizin yapraklarını suda bekleyip iyice temizlendikten sonra bir süzgeç yardımıyla süzülmesi için biraz bekleyin. Ardından bir doğrama tahtasında istediğiniz büyüklükte kereviz yapraklarını doğrayın. Ardından soğanı ve biberleri de yemeklik doğrayın. Daha sonra orta büyüklükte bir tencereye sıvıyağ ilave edip, ocağı açın. Daha sonra biraz tereyağı ekleyin ve üzerine soğanı ve biberleri ekleyin ve karıştırın. Soğanlar ve biberler biraz ölene ve pembeleşene kadar kavurun ve üzerine kereviz yapraklarını koyup karıştırın.
Kereviz yaprakları da kavrulan karışım içinde diriliğini kaybedip kavrulduktan sonra üzerine bulyon tablet atarak ezip karıştırarak lezzet katın. Kaynamış suyu kereviz yaprağı çorbası için hazırlanan karışımın içine ekleyin. Tuzunu ilave edin ve karıştırın ardından bir blenderden yardım alarak kereviz yaprağı çorbasını blenderden geçirin. Başka bir taraftan kereviz yaprağı çorbasının terbiyesini yapmak için, yoğurdu, limon suyu ve unu iyice çırpın ve çorbanın üzerine yavaş yavaş karıştırarak katın. Çorba terbiyesi ile yaklaşık olarak 4-5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağınızın altını kapatın ve üzerinden alın. Biraz dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Kereviz yaprağı çorbası tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.