Kereviz Çorbası
Kereviz çorbası, herkesin afiyetle tüketmiş olduğu ve özellikle de kış aylarında vazgeçilmez Sofa kaynağı olan bir çorba olmaktadır. Herkesin beğenerek tükettiği bir çorba türü olan kereviz çorbası içeriğinde bulunan kerevizin sağlık açısından faydası açısından gerçekten de vazgeçilmez bir tat olmaktadır. Bu makalemizde sizlere kereviz çorbası nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır beraberce inceleyelim hadi kolay gelsin.
Kereviz Çorbası Malzemeleri- 1 adet büyük boy kereviz,
- 2 adet orta boy kuru soğan,
- 2 adet büyük havuç,
- Yarım adet limonun,
- Yarım yemek kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı şeker,
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek,
- 3 yemek kaşığı un,
- 1 çay bardağı su
Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?
Kereviz çorbası yapılışına öncelikle tencerenin yarısını geçecek şekilde, tencereye su koyarak başlayalım. Üzerine yıkanmış olduğumuz mercimekleri ilave ederek pişirmeye başlayalım. Daha sonra iyice yıkayıp sonra küp-küp doğrayıp olduğumuz kerevizleri, kabuklarını soyarak ince ince doğradığımız kuru soğanları ve kabuğunu soyarak güzelce yıkanmış olduğumuz havuçları bütün bir şekilde tencerenin içerisine ilave ederek pişirelim. Çorbamız kaynamaya başladığı zaman havuçları çıkaralım ve küp-küp doğrayarak tekrar ilave edelim. Bir kâseye limon suyu, yarım çay bardağı su, un, tuz, toz şeker ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştıralım.
Üzerine ise yemeğin suyundan bir kepçe ekleyerek iyice ve karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz sosu çorbanın içine ilave edelim ve özleşinceye kadar pişirerek ocaktan alalım. Sonra hazır olan çorbayı blenderden geçirerek bir kenara alalım. Kereviz çorbasını sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
21.01.2024 11:28:59
Kereviz Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|