Kemik Suyu Çorbası, Kemik suyu, bebek çorbalarında dahi kullanılan çok şifalı bir besindir. Kemik suyunu taze hazırlanırsa, kemiğin içindeki kıkırdak ve ilikten gelen besleyici ögeler ile bu su zenginleşiyor, kemik suyuna sirke eklenmesi durumunda ise kalsiyum etkisi yapar. Kemik suyu, bazı hastalıklarda çok sık kullanılır, mesela kışın soğuk algınlığında, kemik kırıklarında, kemik suyu kaynatılır sade veya çorbası yapılarak tüketilir.
Şimdi bu çok faydalı kemik suyundan yapılan terbiyeli bir çorba tarifini sizlerle paylaşalım.
- 4-5 adet dana veya kuzu kemik (Hafif etli olursa daha güzel olur)
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Nane kurusu
- Tuz
- Pul biber
- 1 fincan sirke
Kemik Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?
Öncelikle kemikler düdüklü tencerede 40-45 dakika haşlanır. Haşlama işleminden sonra kemikler tencereden çıkartılır. Tencerede kalan kemik suyuna, ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, tuz, sirke ve limon suyu, un eklenir ve terbiyesi hazırlanmış olur. Hazırlanan bu terbiye, kemik suyuna eklenir ve 5 dakika daha pişirilir. Üzerine baharatlar atılır. İsteğe bağlı bu çorbaya tel veya arpa şehriyede eklenebilir. Çorba servise hazırdır.
Afiyet olsun.