Kabak Çorbası
Kabak Çorbası, Kabak, içerisinde bulundurduğu liflerle sindirim sistemi ve bağışıklık sistemine çok faydalı olduğu bilinmekte. Bebeklikten itibaren kabak tüketimi çorba olarak tüketilmektedir. Yaz aylarında bol bulunan kabak, kavurması, böreği, çorbası ve sulu yemeği gibi çok çeşitli kabak tarifleri vardır. Şimdi sizlere oldukça faydalı kabak çorbası tarifini paylaşalım.
Kabak Çorbası Tarifi (6-8 kişilik)
Kabak Çorbası Malzemeleri- Yarım kilo kabak
- 3 adet domates
- 1 kuru soğan
- 4 bardak et suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Yağ
- Tuz
- Nane, karabiber
- Salça
- Dereotu
Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?
Önce kabaklar yıkanır, soyulur, ince ince küp şeklinde doğranır, soğanlar da aynı işlemden geçer. Tencere ocağa alınır, yağ ve salça konur, soğanlar da eklenir kavurma işlemi başlanır. Üzerine kabaklar eklenerek kavurma işlemi bitirilir. Arpa şehriye ve et suyu eklenir daha sonra baharatları atılarak kaynaması beklenir. Kaynama işlemi sırasında sarımsaklar da eklenir. 10 dakika pişirilir ve çorbamız servise hazırdır. Kâseye alınan kabak çorbasının üzerine ince kıyılmış dereotu eklenerek sunum yapılır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 00:52:07
Kabak Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|