Ispanak başı çorbası, Mevsiminde taze olarak bolca bulunan ve tüketilmesi gereken sebzelerin başında ıspanak gelmektedir. Ispanak her ne kadar sevilerek tüketilmese de çok lezzetli bir sebzedir. Maalesef yanlış pişirme teknikleri yüzünden ıspanağın faydalarından yeterince faydalanmak mümkün olmaz. Ispanak ile yapılan yemeklerde yapılan en büyük yanlış ıspanak suyunun süzülerek boşa götürülmesidir.
Bu nedenle ıspanağın en faydalı hali çorba yapılarak tüketilmesidir. Bunun için bugün size ıspanak başı çorbası nasıl yapılır onu paylaşalım. Çoğu zaman ıspanağın yapraklarını kullanarak yapılan böreklerden arta kalan ıspanak başı ile çok güzel ıspanak başı çorbası yapılmaktadır. Sizde bu lezzetli çorba ile vücudunuzun bağışıklığını güçlendirebilirsiniz. Ispanak başı çorbasını deneyin iddia ediyoruz vaz geçemeyeceksiniz. Şimdiden kolay gelsin.
Ispanak başı çorbası için gerekli malzemeler
1 kg ıspanak,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 çay bardağı yeşil mercimek,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı erik ekşisi ya da nar ekşisi,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Tuz ve su.
Ispanak başı çorbası nasıl pişirilir
Tencerenin içerisine kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin ve üzerine zeytinyağı koyduktan sonra ocağa alın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak pembeleşmesini sağlayın. Pişen soğanın içerisine salça ve yeteri miktarda su koyun.
Kaynamaya başlayan çorbanın içine mercimeği yıkayıp süzdükten sonra ilave edin. Mercimekler yumuşayana kadar bizde ıspanak başı çorbasının ıspanaklarını ayıklayalım. Bildiğiniz gibi ıspanak kum ve toprak kalmayacak şekilde yıkanması gereken bir sebzedir. İyi bir sonuç elde edebilmek için ayıklama ve yıkama işlemini iyi yapmak gerekir. Yaprak kısımlarını ayırdığımız ıspanakların baş ve sap kısımlarını doğrayın. Yaprak kısımlarını börek ya da dolma içi hazırlarken kullanabilirsiniz. Birkaç kez yıkayıp süzdükten sonra üzerini geçecek kadar su ile biraz sirke ilavesi yaparak daha iyi sonuç alabilirsiniz. Ispanakları süzün ve mercimeğe ilave edin. Yeterli miktarda tuz koyup karıştırın bu şekilde bir süre pişen ıspanak başı çorbasını piştiğini kontrol ederek ocaktan alabilirsiniz. Dinlendirdiğiniz çorbayı servis edeceğiniz kaselere koyun ve üzerine nar ekşisi gezdirin. Nar ekşisi, erik ekşisi yoksa limonda aynı şekilde kullanılabilir. Bu ıspanak çorbasının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ispanak başı çorbasını sıcak olarak servis edin afiyet olsun.
19.01.2024 04:26:51
Ispanak Başı Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba, 5 kişilik bir aileyiz ve iki çocuğum ıspanağı hiç sevmiyor. Çok farklı yemekler yaptım ama ıspanaklı diye yemediler. Bu yemek çok lezzetli bir yemeğe benziyor. Bu yemeğin içine ıspanakları daha küçük bir şekilde doğrasam yine lezzet alabilir miyiz? Mahizer . 07.09.2018 20:23:49
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024