3 bardak soğuk su ile 1 su bardağı yıkanmış yeşil mercimek tencereye konur ve kaynamaya bırakılır.
Tahmini 10 dakika kaynattıktan sonra mercimeğin kırmızı rengini salması için üstüne 2 bardak soğuk su daha eklenir ve tekrar kaynaması beklenir. 5 dakika daha kaynattıktan sonra mercimeğin üstüne küp-küp doğranan patatesler ve 1 çorba kaşığı pirinç eklenir. Diğer tarafta 3 çorba kaşığı un, 1.5 bardak su ile iyice çırpılarak kaynamakta olan çorbanın içine eklenir. Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı ile ince doğranmış soğanlar kavrulur, üstüne pul biber, salça, nane ve tuz eklendikten sonra az karıştırılıp ocağın altı kapatılır. Hazırlanan bu sos kaynamakta olan çorbaya eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Herle çorbamız servise hazırdır.
Afiyet olsun.