Havuçlu kabak çorbası, sebze yemeği tüketmeyen çocuklar için alternatif bir çorba tarifi. Türk milleti genellikle mercimek çorbasını eksik etmez ama yeni nesil gün geçtikçe farklı lezzetler üretmekte ve yapılan birçok çorba da mercimek çorbasının yerini almakta Havuç kabak çorbası da bunlardan biridir. Havuç ve kabak bir araya geldiğindi farklı bir lezzet ortaya çıkmakta.
Havuçlu Kabak Çorbası Malzemeleri
- 2 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy havuç
- 5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı un
- Yarim demet dereotu
- 3 kaşık zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Havuçlu Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?
İlk olarak çorba yapımına sebzeleri rendelemek ile başlıyoruz. Derin bir karıştırma kabına sebzeleri rendeleyin ve sebzelerin suyunu iyice sıkın ve tavada yaklaşık 5-10 dakika kavurun. Kavurma işlemi bitikten sonra unu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Ardında ılık suyu ekleyip rendelenmiş sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte iyice pişirin. Sebzeler piştikten sonra sütü ve tuzu ilave edip 5 dakika kaynadıktan sonra ince ince doğranmış dereotunu ilave edip 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan indirin. Havuçlu kabak çorbasını blenderden geçirin ve arzuya göre pul biber naneli salçalı bir sos yapın kaselerin üzerinde gezdirin.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 04:20:37
Havuçlu Kabak Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek
Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle